Ekran Kartı: Asus ROG STRİX RX580 8GB 256 BİT (3FAN)
RAM: 8x2 1600MHz
CPU Soğutucu: Dark Aquaforce W120
240 GB SSD
3TB HDD
6 Adet Kasa Fanı
Sistemim yukarıdaki yazdığım gibidir arkadaşlar. Corsai VS650W PSU almayı düşünüyorum. Daha güçlü 700-750 W gibi PSU almaya gerek var mı yoksa gereksiz masraf mı olur. 650W PSU sizce bu sisteme yeterli midir ya da başka marka önerisi olan? Yardımcı olursanız teşekkür ederim.
Eski sistemimde 500W PSU vardı. Şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayardaki parçalar örnek verirsem; Ekran kartı güç yükseltince kapanıyordu. Bilgisayar kendini uyku modu gibi birşeye alıyor ekran gidiyor, kasa açık kalıyor hiç birşey yapamıyorsunuz. Sadece tek çözüm res atmak. PUBG açarken ana ekrana gelmeden reklamdan hemen sonra oyundan atıp siyah ekran veriyodu 1400 ve üstü MHZde.
Ekran Kartını 1300 MHZ'ye ayarlayınca bu sorun ortadan kalktı. Anladık ki sorun PSU'ya yük binince kendini kapatıyor. CSGO'dada aynı sorun sadece oyunlarda değil, programlardada aynı sorun yaşanıyordu. Ödünç olarak 600W PSU denedim ve sorun ortadan kalktı. İstediğim hızda atmadan açabiliyorum. Şimdi işimi garantiye almak istiyorum.