RX 580 sistem için işlemci yükseltme önerisi

DaisakuKuze

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 4600G
RX 580
Kullanmış olduğum sistem için yeni bir işlemci almak istiyorum. Daha çok FPS ağırlıklı (CS Valorant gibi) oyunlar oynadığım için ekran kartı bana yeterli geliyor ama işlemci monitörümün 280 Hertz'i olduğu için Hertz'ime göre düşük kalıyor bu yüzden de yeni işlemci almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz 2.el veya sıfır olabilir pahalıdan ucuza işlemci yazabilir misiniz öneri için.

Sistemim:
Ekran kartı: RX 580 8 GB.
İşlemci: Ryzen 5 4600G.
Anakart: B450M-A Pro Max.

@He stole my money.

Ryzen 5 5600, o sisteme alınabilecek en mantıklı işlemci.

Ryzen 5 5600, o sisteme alınabilecek en mantıklı işlemci.

5600 önerebilirim. Fakat 5600 alırsanız ekstradan kule soğutucu da almanız gerekecek.

5600 ben de düşünüyordum ama 280 üzerinde oynatır mı ona emin değildim oynatır değil mi? Soğutucu olarak da Assassin Spirit veya Phantom Spirit tarzında bir şey düşünüyordum. Siz ne önerirsiniz hocam?

Phantom spirit gayet mükemmel soğutur.
Ayrıca Valorant'ta R5 5600 ile 350-400 FPS civarı alıyorlar diye hatırlıyorum yanlış olmasın.

Phantom spirit gayet mükemmel soğutur.
Ayrıca Vakorant'ta R5 5600 ile 350-400 FPS civarı alıyorlar diye hatırlıyorum yanlış olmasın.
CS için bilginiz var mı peki hocam aynı işlemci ve RX 580 için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olabilir bence.

CS2 biraz da ekran kartı istediğinden dolayı 280 alacağınızı düşünmüyorum hocam. Aşağıdaki videoda da 1080p Low'da 200 FPS ortalama yakalanmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki düz 5600 yerine X alsam performans için fark nasıl olur ya da gerek var mı?

5600 muazzam bir işlemci. Biraz daha bütçe varsa 5600X al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…