Çözüldü RX 580 sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

HarakiriMotoko

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım aldığımdan beri ara ara mavi ekran alıyordum fakat son zamanlarda remnant from the ashes oyununu indirip oynamaya başladıktan sonra sık sık mavi ekran almaya başladım. BIOS resetledim RAM'lerin yerini değiştirdim SFC /scannow komutu ile işlem yaptım fakat sonuç alamadım. DDU ile driverları kaldırıp AMD sitesinden son çıkan 2 driverı yükleyip denedim yine çözülmedi. Minidump dosyalarında birkaç farklı mavi ekran hata kodu vardır hepsini yakalayamadım o yüzden sadece birini yazmak istemedim.
PC özellikleri;
Ryzen 7 1700
G.Skill Ripjaws V 2x8 3200
ASUS Dual RX 580 4 GB
PSU 850 Gold+
Minidump Dosyaları;

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyicisinde biraz disk ile alakalı hatalar gördüm. O yüzden disk testleri isteyeceğim.

Diskine HD Tune yazılımı ile "error scan" ve "health" sekmesini paylaşın.
HD Sentinel yazılımı ile Genel Bakış sekmesini ve SMART verilerini paylaşın.

"DISM" komutlarını uygulayın.

MEMORY.dmp dosyanı paylaş. "Windows kurulu olan" diskinin içinde "Windows klasörü" var. Windows klasörü içerisinde olması lazım.

XMP kapattıktan sonra bir sorun yaşadınız mı? Yaşamadıysanız böyle kalsın diyeceğim.

Hepsini bir araya toplayıp şuraya bıraktım, DISM komutlarını uyguladım dediğiniz gibi ramleri sonuna kadar test etme imkanım olmadı henüz fakat birkaç kere girip mavi ekran almadan oyundan çıkmıştım.Bugün sonuna kadar zorlamayı düşünüyorum.

Mavi ekran alınca minidump dosyanı paylaşırsın. Peki hiç ekran siyah oldu mu? Eğer sorun çözülürse belirtmeyi unutmayın. Bana göre ekranın siyah olması ekran kartı ile alakalıdır.

MEMORY.dmp dosyasına göre sorunu oluşturan ekran kartı gözüküyor. Ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Disk testlerini tam anlamıyla incelemedim. İnceleyeceğim.

Ekran kartına tekrar temiz kurulum yaptım en son whql sürücüsünü indirdim 2 saattir oyunu oynuyorum ve herhangi bir mavi ekran çıkmadı karşıma normalde 1 saat oynatmaz, ramler 2133 te hala xmp yapıp bir de öyle denesem mi?

Bugün XMP kapalı kullanın. Yarın XMP açın ve mavi ekran alıp almadığınızı deneyin. Eğer sorun XMP kaynaklıysa XMP kapatıp kullanmaya devam edersiniz.

Mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

Tamam şimdilik denemedeyim başka test yapmama gerek yoksa 3 günlük bir deneme sonunda tekrar yazacağım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmadı 10 - 15 saat farklı oyunlar oynadım mavi ekran hatası almadım. @Caine
@Caine merhaba tekrar rahatsız ediyorum fakat bugün 3 4 kere bilgisayarım kapandı oyunda warframe oynuyorum 1 saat yada civarı sorunsuz oynadıktan sonra birden bire bilgisayarın ekranı gidiyor monitör hata veriyor tepkisiz siyah ekranda kalıyor bunun sebebi ne olabilir yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
Eğer mavi ekran almadıysan bu aldığın hatalar ile ilgili yeni bir konu açmanı öneririm. Bu konu mavi ekran konusudur. Mavi ekran aldıysan minidump dosyasını paylaşabilirsin.

Eğer mavi ekran almadıysan bu aldığın hatalar ile ilgili yeni bir konu açmanı öneririm. Bu konu mavi ekran konusudur. Mavi ekran aldıysan minidump dosyasını paylaşabilirsin.
yok mavi ekra almadım xmp kapadığım günden beri fakat dediğim sorunu yaşıyorum yeni konu açıyorum senide etiketlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…