RX 580 sistem temizlenmeli mi?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Pcmi alalı 2 yıl oluyor ve şu ana kadar kurutma makinesıyla tozunu almam haricinde hiçbir temizliğini yapmadım, fanlarını falan hiç temizlemedim ve hepsi tozlandı, aynı şekilde termal macunda değişmedi. Temizlersem nasıl temizlerim ya da bir yere temizletmeye götürebilir miyim? Yardımcu olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri =
16 GB RAM.
i7 işlemci.
AMD RX 580 8 GB ekran kart.
1.5 TB HDD.
144 Hz monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pcmi alalı 2 yıl oluyor ve şu ana kadar kurutma makinesıyla tozunu almam haricinde hiçbir temizliğini yapmadım, fanlarını falan hiç temizlemedim ve hepsi tozlandı, aynı şekilde termal macunda değişmedi. Temizlersem nasıl temizlerim ya da bir yere temizletmeye götürebilir miyim? Yardımcu olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri =
16 GB RAM.
i7 işlemci.
AMD RX 580 8 GB ekran kart.
1.5 TB HDD.
144 Hz monitör.
termal macun değiştirin kasayı full boşaltıp temizleiyn hocam bence 2 yılda çamur bağlamıştır fanlar vb...

Genel tozunu yine aldıktan sonra tek tek fanların kanatlarını, iç kenarlarını falan nemli bir bezle silerek artık oraya yapışmış tozları almalısın. Bazı yerlerde pamuklu kulak temizleme çubuğu bile iş görecektir.

Termal macun değiştirme konusunda da çok fazla bir bilgin yoksa Youtube'da bir çok video mevcut. Hatta Technopat kanalında yada forumda aratırsan onlarca içerik mevcut.

Ben ayda bir genel hava üfleme ve yüzey tozlarını alma işlemi yaparım. 3 ayda bir anti-statik fırçayla her fana ve donanıma girişirim. 6 ayda bir de işlemci macunu değişimi ve ardından gerekli stres testlerimi yaparım.

Toz filtrelerinin gözenekleri çok çabuk tıkanır. Arada bir ev süpürülürken elektrik süpürgesiyle alırım.

Böyle böyle kızım büyüyene kadar ekipmanı koruyabileceğimi düşünüyorum. Herhalde onun işine yarayacağı zaman giriş seviyesi bir bilgisayar haline gelmiş olur :D

2021-12-29 19.19.25.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı