RX 580 sistemde ekran gidip geliyor

AndroMobilE

Hectopat
Arkadaşlar, elimde RX 580 8 GB var. Son zamanlarda ekran sürekli gidip geliyor, bazen donmalar yaşıyorum ve artık gıcık olmaya başladım. Bunun çözümü nedir? Aldığım günlerde böyle bir sorun yoktu, son zamanlarda olmaya başladı. Ekran gidip gelince sürekli bir sürücü veya aygıt takılınca çıkan o ses geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar, elimde RX 580 8 GB var. Son zamanlarda ekran sürekli gidip geliyor, bazen donmalar yaşıyorum ve artık gıcık olmaya başladım. Bunun çözümü nedir? Aldığım günlerde böyle bir sorun yoktu, son zamanlarda olmaya başladı. Ekran gidip gelince sürekli bir sürücü veya aygıt takılınca çıkan o ses geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Artık miladı dolmuş. Eski ekran kartı.

Miladı dolmuş diyene kadar çözüm üretin kardeşim. Ekran kartın aşırı sıcaktan soğuğa yani sıcak soğuk döngüsüyle lehimleri çatlamış olabilir. Ekran kartının yaşı ve yüksek ihtimal ikinci el aldıysan önceki sahibi ona ne eziyetler yaşattı bilemezsin. Eğer yeni kart alacak kadar bütçen yoksa mevcut ekran kartının ömrünü biraz daha uzatmanın yolu var. Ama bu yöntemi harfi harfine uygulaman gerekiyor yoksa ekran kartına veda edebilirsin. "ekran kartı fırınlama" YouTube'da veya herhangi kaynakta araştırıp bilgi edinebilirsin. Kendi tecrübelerime dayanarak yakın arkadaşımın aşırı eski seninkinden belki 6 yıl daha eski ekran kartını yaklaşık 3-4 sene bozuldukça fırınlayarak kurtardım. Unutma bu son çarelik iş ekran kartını gözden çıkardıysan yenisini almak yerine bu yöntemi deneyebilirsin.

Yöntemi yaptıktan sonra ekran kartının termal macununu yenile varsa termal pedledini yenile daha uzun ömürlü olur.

Artık miladı dolmuş. Eski ekran kartı.

O kadar da eski değil.

Termal bakım yapıldı mı? Sıcaklık değerleri ne durumda?

Dostum en düşük sistem gereksinimi RTX 2060 ekran kartı isteyen oyunların olduğu bir dönemdeyiz. O ekran kartının patlamadığına dua etsin. Güncelleme vakti gelmiş.
İşsizim kardeşim öyle demesi kolay bende biliyorum herhalde bir şeyler ama napalim yapacak bir şey yok paramız yok biraz düşünmek lazım acaba parası varmı yokmu param olsa zaten güzel kartlar alacam iyi günler dilerim
Empati yapmak lazım bazen .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı