Çözüldü RX 580 sistemde fanlar hızlanıyor ve bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengizyildiz9

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımı kullanırken bir anda kasanın fanları aşırı hızlı dönmeye başlıyor ve monitör ekranı gidiyor. Bu sorun video izlerken denk geldiğimde şunu fark ettim, video izliyorsam veya Discord üzerinden arkadaşlarımla konuşuyorsam ekran karardığında 4-5 saniye daha seslerini duyuyorum ardından tamamen seslerde gidiyor, bilgisayarı kapatıp açınca normal bir şekilde tekrar kullanabiliyorum. Sorunu oyun oynuyorken yaşamıyorum, oyunu kapadıktan sonra yaşıyorum ya da oyun altta dururken oluyor. Haftada 7-8 kere bu sorun ile denk geliyorum. Hatırladığım kadarıyla bu sorun hep Valorant açıkken veya kapattıktan sonra oluyor. Oyunu oynarken ekran kartı sıcaklığı 65-70 dereceyi geçmiyor. Bundan öncesinde GTX 1060 3 GB ekran kartı kullanıyordum sorun olmuyordu fakat RX 580 4 GB ekran kartına geçtiğimde bu sorun olmaya başladı, DDU ile AMD ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurdum fakat çözüme ulaşamadım.

Sistemim;
  • Ekran kartı: MSI Armor RX 580 4 GB.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 AF.
  • RAM: HyperX 2x8 3000MHz.
  • Anakart: ASUS Prime A320M-F

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her halükarda NVIDIA sürücüsünden kalıntıları kaldırmalısınız. Bu sorunun kaynağı değilse bile birçok sorunun kaynağı olacaktır.

Bu sorunu çok fazla yaşayan olmuş fakat kimse kesin çözüme ulaşamamış, şimdi NVIDIA sürücüsünü de kaldırırsam sorunu nasıl çözdüğümü anlayamam, çözülmez ise sürücü kaldırarak deneyeceğim ve çözüme ulaşırsam yardımcı olmak amaçlı buradan yazacağım.
DDU ile tüm sürücüleri silmek ve undervolt seçeneği de hiçbir işe yaramadı maalesef, sorunun tamamen Valorant ile ilgili olduğundan eminim artık. Valorant oyununu alta alınca webte gezinirken ya da boşta dururken oluyor bu sorun.
Eğer sorunu devam eden ve bu konuya rastlayan arkadaşlar olursa uzun bir süre sonra sorunun çözümüne bir şeyleri söküp takarak ulaştım. PSU'dan gelen 6+2 güç kablosundan 2 adet vardı ve birini takıp kullanıyordum, tam bilmiyorum ama sanırım birisi arızalı ve bende diğer 6+2 kabloyu ekran kartıma taktım sorunum çözüldü, hiçbir şekilde kapanmıyor bilgisayar.
Ekran kartı değiştirdikten sonra format atmadıysanız bir kere format atmayı deneyin. Bazı durumlarda sürücüyü kaldırsanız dahi kayıt defterindeki girdiler gitmiyor.

Ekran kartı değiştirdikten sonra format atmadıysanız bir kere format atmayı deneyin. Bazı durumlarda sürücüyü kaldırsanız dahi kayıt defterindeki girdiler gitmiyor.
Şöyle bir durum var DDU ile sadece AMD driverını kaldırdım, orada NVIDIA seçeneği de vardı. NVIDIA sürücüsünü de kaldır desem bir ihtimal var mıdır?

Şöyle bir durum var DDU ile sadece AMD driverını kaldırdım, orada NVIDIA seçeneği de vardı. NVIDIA sürücüsünü de kaldır desem bir ihtimal var mıdır?
Evet kesinlikle deneyin. Çıkardığınız kartın sürücülerini kaldırmadan başka kart takmak sorun yaratır her daim. İkisini birden kaldırın ve sıfırdan AMD kurun. Olmaz ise format atmayı denersiniz.

Teşekkür ederim, ilk deneme için ekran kartıma uygun bir undervolt ayarı buldum, onu uyguladım. Eğer sorun devam ederse sizin dediğiniz ayarları yapıp buradan bilgisini paylaşacağım.

Teşekkür ederim, ilk deneme için ekran kartıma uygun bir undervolt ayarı buldum, onu uyguladım. Eğer sorun devam ederse sizin dediğiniz ayarları yapıp buradan bilgisini paylaşacağım.
Her halükarda NVIDIA sürücüsünden kalıntıları kaldırmalısınız. Bu sorunun kaynağı değilse bile birçok sorunun kaynağı olacaktır.

Bu sorunu çok fazla yaşayan olmuş fakat kimse kesin çözüme ulaşamamış, şimdi NVIDIA sürücüsünü de kaldırırsam sorunu nasıl çözdüğümü anlayamam, çözülmez ise sürücü kaldırarak deneyeceğim ve çözüme ulaşırsam yardımcı olmak amaçlı buradan yazacağım.
DDU ile tüm sürücüleri silmek ve undervolt seçeneği de hiçbir işe yaramadı maalesef, sorunun tamamen Valorant ile ilgili olduğundan eminim artık. Valorant oyununu alta alınca webte gezinirken ya da boşta dururken oluyor bu sorun.
Eğer sorunu devam eden ve bu konuya rastlayan arkadaşlar olursa uzun bir süre sonra sorunun çözümüne bir şeyleri söküp takarak ulaştım. PSU'dan gelen 6+2 güç kablosundan 2 adet vardı ve birini takıp kullanıyordum, tam bilmiyorum ama sanırım birisi arızalı ve bende diğer 6+2 kabloyu ekran kartıma taktım sorunum çözüldü, hiçbir şekilde kapanmıyor bilgisayar.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…