RX 580 sistemde GTA V GPU kullanımı düşüyor

Hocam ayar falan yaparken, haritada vesaire. Sürücülerden olabilir dediğiniz gibi, her sürüm başka bir sıkıntı çıktığından. Birde GTA oynarken Tarayıcıda falan dolaşırken kasa kasa dolaşıyor. Sıra sıra soru yağdırdım hocam, kusura bakmayın.

Sürücü kaynaklı olduğunu daha fazla düşünmeye başladım, bu donanımların GTA oynarken rahat rahat başka işleri yapabilmesi gerekiyor. Ekran kartını FurMark testine sokabilirsiniz. Yeni sürücüyü yüklemeden önce de test yapın, karşılaştırmış oluruz.

Çok teşekkürler. Hocam, bir işim çıktı, dışarı çıkmam lazım. Eve dönünce yapıp atayım, bildirim gelmesi için bu mesajdan sonra bir mesaj yazabilir misiniz?

Çok teşekkürler. Hocam, bir işim çıktı, dışarı çıkmam lazım. Eve dönünce yapıp atayım, bildirim gelmesi için bu mesajdan sonra bir mesaj yazabilir misiniz?
Ben de birkaç saat sonra evden çıkacağım, anca akşama gelebilirim. Akşama testleri gözden geçireceğim.

Hocam beklentiniz nedir? 150FPS almak mı?
Bu ekran kartı ve işlemci kombinasyonu ile oyuna güzel ayar yapılırsa rahat rahat 150FPS alınabilir. Ben bile 1050 Ti ile 120'li FPS'leri görebiliyorsam RX 580 neler neler yapar.

Bu ekran kartı ve işlemci kombinasyonu ile oyuna güzel ayar yapılırsa rahat rahat 150FPS alınabilir. Ben bile 1050 Ti ile 120'li FPS'leri görebiliyorsam RX 580 neler neler yapar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R5 1600 kullanıyorum, oyun performansı olarak 8400'ten bir tık aşağıda. Eskiden tek kanal 8GB kullandığım için darboğaz oluyor sanmıştım ancak bu işlemcilerin gücü bu kadar. Videodakine benzer performans alıyordum. İsterse 3080 taksın, RX 580'i %50 yükte çalıştırıyorsa 3080'i örnek veriyorum %20 yükte çalıştırır ancak FPS artmaz.

Tamam, sen kazandın. 8400 1050 Ti'ın bir tık üstünü bile besleyemeyen, rezil tek çekirdek performansına sahip bir silikon israfı(!).

Ekran kartının kullanımının %100 olmaması her zaman işlemci darboğazı olduğu anlamına gelmez. Videoya baksana, işlemci kullanımı ağır sahneler dışında %80 bile olmuyor (1080p için konuşuyorum), tam gücünü tüketmeyen bir işlemci neden ve nasıl darboğaza sebep olsun?
Bak, bu işlemci doğru şartlar altında rahat rahat RTX 2060 besleyebilyor. Senin inkar etmen bu gerçeği değiştirmeyecek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…