Çözüldü RX 580 sistemde HDMI "sinyal yok" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkangn7

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 580
Anakart
B450
İşlemci
AMD RYZEN 5 1600 SIX-CORE PROCESSOR 3.2GHz
Öncelikle merhaba. Sorunu yaşamadan öncesinden başlayayım. Ben dün gece bilgisayarımı kullandım sorunsuz ve işim bitince kapattım. Bugün açtığımda ise bilgisayar çalıştı monitöre güç geldi ve sonrasında monitörde HDMI sinyal yok hatası aldım ve şu an görüntü gelmiyor monitöre fakat monitöre güç geliyor çünkü sağ alttaki ışığı turuncu yanıyor. Nasıl sorunu çözebilirim? Kasanın içini açıp temizledim tozları falan ama düzelmedi.
*Ekleme yapıyorum sorun sadece monitörde olmadığını fark ettim klavye mouse gibi diğer bileşenlerede güç gelmiyor çalışmıyolar ışıkları yanmıyor. Yani kasadan bileşenlere monitör klavye vb şeylere güç gelmiyor.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Sorunu yaşamadan öncesinden başlayayım. Ben dün gece bilgisayarımı kullandım sorunsuz ve işim bitince kapattım. Bugün açtığımda ise bilgisayar çalıştı monitöre güç geldi ve sonrasında monitörde HDMI sinyal yok hatası aldım ve şu an görüntü gelmiyor monitöre fakat monitöre güç geliyor çünkü sağ alttaki ışığı turuncu yanıyor. Nasıl sorunu çözebilirim? Kasanın içini açıp temizledim tozları falan ama düzelmedi.
*Ekleme yapıyorum sorun sadece monitörde olmadığını fark ettim klavye mouse gibi diğer bileşenlerede güç gelmiyor çalışmıyolar ışıkları yanmıyor. Yani kasadan bileşenlere monitör klavye vb şeylere güç gelmiyor.
PSU sıkıntılı olabilir. Birde ekran kartının girişi varsa displayporta takar mısınız ? birde öyle deneyin.

PSU sıkıntılı olabilir. Bir de ekran kartının girişi varsa displayporta takar mısınız? Bir de öyle deneyin.

PSU çalışıyor görünüyor. Zaten monitörü ekran kartına takıyorum. Ve ayrıca sorunun sadece HDMI sinyal sorunu değil diğer klavye, mouse, Wi-Fi adaptörü gibi bileşenlerde çalışmıyor şu an. PC çalışıyor ışıkları yanıyor kasanın ama klavye mouse kulaklık falançalışmıyor.

PSU çalışıyor görünüyor. Zaten monitörü ekran kartına takıyorum. Ve ayrıca sorunun sadece HDMI sinyal sorunu değil diğer klavye, mouse, Wi-Fi adaptörü gibi bileşenlerde çalışmıyor şu an. PC çalışıyor ışıkları yanıyor kasanın ama klavye mouse kulaklık falançalışmıyor.
Anakart sıkıntılı olabilir.

BIOS pilini söktim taktım RAM'leri söktüm taktım tozları temizledim çözülmedi. Anakartta sorun olup olmadığını nasıl anlarım?
yani klavye mouse çalışmıyorsa anakartta sıkıntı vardır. Ram'lerin yerini değiştirir misiniz ?

Klavye, mouse, kulaklık, Wi-Fi adaptörü, monitör gibi hiçbir şey çalışmıyor. RAM'lerin yerini değiştirdim tozları temizledim hala aynı devam.
Anakartta sıkıntı var büyük ihtimal. PSU çalışıyorsa onda bir sorun yok demektir. Anakartta var sıkıntı.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı