Çözüldü RX 580 sistemde HDMI "sinyal yok" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkangn7

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 580
Anakart
B450
İşlemci
AMD RYZEN 5 1600 SIX-CORE PROCESSOR 3.2GHz
Öncelikle merhaba. Sorunu yaşamadan öncesinden başlayayım. Ben dün gece bilgisayarımı kullandım sorunsuz ve işim bitince kapattım. Bugün açtığımda ise bilgisayar çalıştı monitöre güç geldi ve sonrasında monitörde HDMI sinyal yok hatası aldım ve şu an görüntü gelmiyor monitöre fakat monitöre güç geliyor çünkü sağ alttaki ışığı turuncu yanıyor. Nasıl sorunu çözebilirim? Kasanın içini açıp temizledim tozları falan ama düzelmedi.
*Ekleme yapıyorum sorun sadece monitörde olmadığını fark ettim klavye mouse gibi diğer bileşenlerede güç gelmiyor çalışmıyolar ışıkları yanmıyor. Yani kasadan bileşenlere monitör klavye vb şeylere güç gelmiyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam vallahi yapacak bir şey kalmadı o zaman yeni anakart alacağım.
Umarım ondan kaynaklanıyordur. Klavye ve mouse çalışmadığına göre anakartta sıkıntı vardır. Ekran kartı da bu yüzden ekran vermiyor. Anakarta zarar geldi ise kendini bilgisayarla birlikte kapatır. (eğer anakartınızda böyle bir özellik varsa)

Umarım ondan kaynaklanıyordur. Klavye ve mouse çalışmadığına göre anakartta sıkıntı vardır. Ekran kartı da bu yüzden ekran vermiyor. Anakarta zarar geldi ise kendini bilgisayarla birlikte kapatır. (eğer anakartınızda böyle bir özellik varsa)

Ana kartım B450M Pro-VDH Plus.

Rica ederim iyi sosyaller hocam.

Hocam tekrardan rahatsız ettim ama ben birkaç deneme daha yaptım. Çalışmayan mouse ve klavyemi söktüm aynı girişe başka bir mouse ile klavye taktım ve onlar çalıştı. Ve o çalışmayan mouse ile klavyemi başka bir bilgisayara taktım orada çalıştılar. Yani sorun anakartta ise taktığım bu diğer mouse ve klavye nasıl çalıştı. Belkide anakart bozuk değildir. RAM'leri silgi ile silmeyi denesemmi acaba.

Anakart üzerindeki ışıklara baktığımda şimdi fark ettim işlemci ve RAM'de sorun olduğunu gösteriyor ışıklar.

Son düzenleme:
Hocam tekrardan rahatsız ettim ama ben birkaç deneme daha yaptım. Çalışmayan mouse ve klavyemi söktüm aynı girişe başka bir mouse ile klavye taktım ve onlar çalıştı. Ve o çalışmayan mouse ile klavyemi başka bir bilgisayara taktım orada çalıştılar. Yani sorun anakartta ise taktığım bu diğer mouse ve klavye nasıl çalıştı. Belkide anakart bozuk değildir. RAM'leri silgi ile silmeyi denesemmi acaba.

Anakart üzerindeki ışıklara baktığımda şimdi fark ettim işlemci ve RAM'de sorun olduğunu gösteriyor ışıklar.
RAM olabilir sıkıntı ama RAM bozuk olsa bile klavye mouse çalışmaz. Açıldığı anda kapanır bilgisayar ama deneyin ramleri silgi ile silin deneyin.

RAM olabilir sıkıntı ama RAM bozuk olsa bile klavye mouse çalışmaz. Açıldığı anda kapanır bilgisayar ama deneyin RAM'leri silgi ile silin deneyin.

Silince olmadı yarın arkadaşımdan RAM alıp deneyeceğim olmazsa bilgisayarcıys götürüp işlemci ve anakartı denettirip ona göre artık o parçayı yenileyeceğim teşekkürler tekrardan iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı