Çözüldü RX 580 DisplayPort görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

animloss

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
582
Makaleler
2
Çözümler
11
RAM
CORSAIR 8GB Vengeance 2400MHz - Corsair DDR4 8GB Vengeance 3000MHz
SSD veya HDD modeli
SanDisk SDSSDA-240G-G26 SSD PLUS
Ekran kartı
GIGABYTE RX 580 GAMING 4GB DDR5
Anakart
Asus PRIME-A320M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 1500X 18MB
Merhaba arkadaşlar,
Monitörümü bilgisayara DisplayPort ile bağladığımda ekran gelmiyor. Anakartın Asus logosu ve yüklenme animasyonu geliyor ve sonrasında simsiyah ekran karşılıyor. HDMI girişini denediğimde problem yok, açılıyor. Ayrıca ekran kartı yazılımını DDU ile kaldırıp denediğimde olmuştu ancak tekrar yüklediğimde yine görüntü gelmemeye ve Windows "bağlantı kesilme" sesi döngüye girmeye başladı. Başka bir konuda güvenli moda DisplayPort'tayken girip yeniden başlatınca sorunun düzeldiğini yazmışlar. Denedim ancak şu anda hala siyah ekran ve "disconnect" ses döngüsüyle karşı karşıyayım. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Çözüm
Kablonun pinlerini kontrol et. Ya kabloda ya da pinlerde bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bir de bu kartı sen sıfır mı aldın?
Sürücüyü DDU ile kaldırdın mı hiç? Bazen monitör profilleri kalıyor kayıt defterinde ve bu da soruna sebep olabiliyor.

Bir de monitör ayarları altında DP standartları ayarı var mı? Varsa 1.2 yap, 1.2 ise 1.1 yapıp dene.
Hocam sürücüyü her seferinde güvenli modda ve DDU ile kaldırdım.

Monitörüm Asus VG278. Monitörü de sıfırladım ama DP standartları ayarının olup olmadığını kontrol etmedim. Ayrıca görüntü gittiğinde monitör tamamen karardığı için monitör ayarlarına da erişemiyorum.
 
Monitör ayarları altından Adaptive-Sync/FreeSync ayarını kapatıp dener misin? Bir de başka kablo ile denedin mi?
Ayarı kapatıp tekrar denedim ama siyah ışık 3 kere geldi gitti ve kapalı ekranda kalmaya devam etti.

Elimde başka bir DP kablosu yok ama HDMI ile denediğimde görüntü alabiliyorum.
 
Kablonun pinlerini kontrol et. Ya kabloda ya da pinlerde bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bir de bu kartı sen sıfır mı aldın?
Test etmek için birazdan ofise gidip DisplayPort kablosu alacağım. Test ettiğimde geri bildirim sağlarım.

Hocam 2020 yılında sistemi 2. el olarak aldım. Doğrudan ekran kartını satın almadım. Sistem de hem forum hem de şahsi olarak pek sevmediğiniz bir teknolojici tarafından toplanmış. :) YouTube'da hâlâ videosu duruyor ama linkini iletmem pek fayda eder mi, bilemiyorum.
 
İlk alan kişi ekran kartı ile mining yaptıysa custom BIOS atmış olabilir ve bu BIOS kartın port yapısına uygun değilse DisplayPort'u devre dışı bırakmış olabilir.
Yok hocam satın aldığım kişi güvenilir ve sadece oyun için kullandığını söylemişti. Ayrıca bu sorunla dediğim gibi RAM çıkar-tak işleminden sonra karşılaştım. Ekran gelmeyince BIOS'u sıfırlamak için anakart pilini de çıkardım. BIOS sıfırlandığı için görüntü gelmiyor olabilir mi? BIOS'tan DP giriş için yapmam gereken bir ayar var mıdır?
 
Benim bildiğim BIOS'ta bir ayar yok ve RAM ile ilgili olması da bana garip geliyor ama istersen tek RAM söküp dene?

Ha ne olabilir, belki BIOS'tan CSM kapatmak fayda edebilir açıksa.
Hocam ofisten farklı bir DisplayPort kablosu alıp takarak sorunu an itibariyle çözmüş bulunmaktayım. Gerçekten 3 günlük sinir ve stresin şu kablo ile alakalı olduğunu bilseydim ilk günden sipariş verirdim...

Görüntünün en başta gelip Windows boot edildikten sonra kaybolması sorunun kablodan veya monitörden olmadığını düşünmeme sebep olmuştu. Muhtemelen dediğiniz gibi kablonun pinlerinde bir sorun var. Sorunu tespit etmemde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı