Bence mantıksız. Elinde parçalar var zaten. 10Bine 5600X, güzel bir soğutma, güzel bir anakart ve dual channel ram alınabilir. Geriye kalan 10bin ile de Amazon JP'den on numara kart düşürülür.Hocam 20k ya hatta biraz daha altına 3060'lı sistemler var o kadar para harcayacaksanız baştan almak mantıklı.
öneriniz nedir hocam, parça konusunda. Anakart, RAM olarak ? JP den garantisiz ekran kartı almak korkutmuyor değil.Bence mantıksız. Elinde parçalar var zaten. 10Bine 5600X, güzel bir soğutma, güzel bir anakart ve dual channel ram alınabilir. Geriye kalan 10bin ile de Amazon JP'den on numara kart düşürülür.
Bütçeniz çok geniş ve elinizde bir sistem var. Bu yüzden ben böyle bir sistemi upgrade ederken üst kalite parçalar tercih ederdim. Hepsiburada indirimlerine ek olarak sepette %5 indirimi de kullanarak böyle bir şey düşündüm.öneriniz nedir hocam, parça konusunda. Anakart, RAM olarak ? JP den garantisiz ekran kartı almak korkutmuyor değil.
Oyunlarda ara ara takılmalar oluyor can sıkıyor. Oyun amaçlı güncellemek istiyorum sistemi mi.İyi bir sistemin var. Yükseltmek için bir amaç olmalı. Örneğin oyunlarda kasıyor gibi, 1080p artık yetmiyor 4K oynamak istiyorum gibi amaç olmalı. Ben de 4 yıldır RX 570 kullanıyorum ama şu an dahil yükseltmeyi hiç düşünmedim. Çünkü sürekli yeni şeyler çıkıyor ve aldıkların eskide kalıyor.
Hocam parçalar için teşekkürler. Anakartta bi tık daha düşük fiyatlı birşeyler bakabilir miyiz? Soğutucu da öyle. Amazon JP garanti durumu yüzünden sıcak bakmıyorum pek açıkcası.Bütçeniz çok geniş ve elinizde bir sistem var. Bu yüzden ben böyle bir sistemi upgrade ederken üst kalite parçalar tercih ederdim. Hepsiburada indirimlerine ek olarak sepette %5 indirimi de kullanarak böyle bir şey düşündüm.
Toplamda 10.100TL yapıyor. Yerine koyduğunuz parçaları satarak ister SSD eklemesi yaparsınız. İster 2x8 daha ram alırsınız. İsterseniz kasanızı değiştirirsiniz. Ya da ekran kartı geliştirmesi için kenara ayırırsınız. Ekran kartınızı da satıp çok daha iyi bir kart alabilirsiniz. Ekran kartını Amazon JP üzerinden alırsanız çok iyi bir sistem çıkarmış olursunuz. Dediğim şekilde yaparak rahatlıkla RTX3080 bulursunuz diye düşünmekteyim. Amazon JP dışında Newegg'de de güzel kartlar oluyor. Oranın garanti süreci daha farklı diye biliyorum bir bakın isterseniz.
Tabii bakıyorum hemen. Alternatifleri mesajın altına eklerim.Hocam parçalar için teşekkürler. Anakartta bi tık daha düşük fiyatlı birşeyler bakabilir miyiz? Soğutucu da öyle. Amazon JP garanti durumu yüzünden sıcak bakmıyorum pek açıkcası.
teşekkürler tavsiyeniz için hocamTabii bakıyorum hemen. Alternatifleri mesajın altına eklerim.
Soğutucu alternatifi: Kule tipi olarak Fuma 2 çok iyi iş görecektir.
Scythe Fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU Hava Soğutucu - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Kule tipi görüntüsü sevmiyorum derseniz.
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11.com
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
SilverStone PF240 ARGB 2x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu (SST-PF240-ARGB) | Teknobiyotik
SilverStone HakkındaDünyaca ünlü kasa, soğutucu ve güç kaynağı üreticisi SilverStone 2003 yılında kendi alanında uzman mühendislerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yenilikçi kasa tasarımlarıyla her yıl ödül alan Silverstone yeni Fortress FT02 modeliyle iF 2010 Product Design Award ödülüne...www.teknobiyotik.com
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-b550m-mortar-am4-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m-2-usb3-2-matx-anakart-p-HBV00000VBKRB?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc
Yine aynı şekilde sepet indirimiyle biraz daha düşüyor fiyatı.
Elinizden çıkanları ve ekran kartınızı da satarsanız ekran kartı olarak yurtiçinden önerim budur
GAINWARD RTX3080 10GB PHOENIX NED3080019IA-132AX GDDR6X 320bit HDMI DP PCIe 16X v4.0
kampanyalı en ucuz GAINWARD RTX3080 10GB PHOENIX NED3080019IA-132AX GDDR6X 320bit HDMI DP PCIe 16X v4.0 özellikleri, fiyat bilgisi, taksit seçenekleri ile hemen satın al.www.depopark.com
Gainward RTX3080 modelinin soğutması da gayet yeterlidir.
Anakart olarak çok daha uygunu bulunabilir AM4 bandında ama pek tavsiye etmem.