RX 580 sistemler neden bu kadar pahalı?

Merhaba arkadaşlar, benim de RX 580 ekran kartım var. Ben 6 ay önce 4500 TL'ye aldığım sistem şu an 7 bin civarı ve o fiyata çok daha iyi sistemlar alınabiliyor. Sizce RX580 ekran kartları niye bu kadar pahalı? Sistemimin benzerini paylaştım.

resim_2021-02-14_154204.png

Stok yok, piyasa fırsatçı dolu. Bitcoin ve Ethereum madencileri neredeyse ekran kartlarını fabrikadan çıktıktan sonra saniyeler içerisinde alıyor ve üzerine de Türkiye'de yaşıyoruz.

Anladım teşekkür ederim bilginiz için maalesef yeni bilgisayar alacak arkadaşlara üzülüyorum böyle fiyatları görünce.

Bu kartı 2018 yılında rahatça 800-1000 tl civarında bulabiliyorduk. Şu an da hala rahatça bulunabilmesine rağmen kartın ikinci el fiyatı 4000-5000 liraya fırlamış. Hani dolarda 20 tl falan değil ki fiyat böyle artsın. Fırsatçılık dışında bir şey değil bu.

Bu kartı 2018 yılında rahatça 800-1000 TL civarında bulabiliyorduk. Şu an da hala rahatça bulunabilmesine rağmen kartın ikinci el fiyatı 4000-5000 liraya fırlamış. Hani dolarda 20 TL falan değil ki fiyat böyle artsın. Fırsatçılık dışında bir şey değil bu.

Maalesef, haklısınız olmuyacak fiyatlar 2.el için düzenleme gelmeli bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı