RX 580 Special Edition, kullanım düşmesi

nacaar

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
PUBG Lite oynarken kullanım %99'dan %30'lara düşüyor. FPS ise min. 150 oluyor. İşlemci kullanımı %20 ila %45 arası. Bu arada işlemcim Ryzen 5 2600X 3.6GHz. Şunu fark ettim kullanım düştüğünde FPS'de çok fark olmuyor.(10 - 20 FPS arası)
PSU: Zalman Hydro 600W 80+
Hız aşırtma vs. yapılmadı.

Sorunuzu konunuzda tam belirtmediğiniz için şöyle anladım: Aldığım FPS yüksek olup farkın az olmasına rağmen neden GPU kullanımı farkı fazla raporlanıyor?

Burada iki tane olasılık aklıma geliyor.
  • GPU kullanıma bakmak için kullandığınız program yanlış raporluyor olabilir. Farklı programları kullanıp yeniden ölçüm yapmak daha mantıklı. Ekran kartınızın sürücüsünde hali hazırda gelen performans izleme aracı mevcut. MSI Afterburner veya başka monitoring uygulamasını kullanıp karşılaştırırsanız belki bir şey çıkar.

• İkinci bir şey ise direk oyunun optimizasyonu ile alakalı olabilir. Oyun ne kadar iyi optimize olursa ekran kartı ile o kadar sağlıklı bir iletişim kurar. Bu sayede sürücü ile birlikte aldığınız veriler o kadar doğru olur.
Eğer herhangi bir takılma veya donma gibi şeyler yaşamadıysanız endişe etmenize gerekecek bir durum görmüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı