RX 580 şu anda alınır mı?

Bütçe
3500

Mehdi2414

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Sistemi biraz değiştirmek istedim. Biliyorum RX 580 günümüzde artık çok eski sayıla bilecek bir ekran kartı. Fakat sistemim şu anda bundan çok daha kötü bir durumda. Mevcut sistemimde GTX750 Ti var ve bu yüzden RX580e geçmeye karar verdim. İnternetde gördüğüm kadarıyla GTX 1650 lilere kadar rekabet ediyor. Almak istediğim kart RX 580 8 GB OC Edition ve miningde olmamış.

Benim eski kartım. Fakat artık ''rekabet'' tanımıyla yan yana gelecek bi kart olduğunu düşünmüyorum. Acele etmeyip birikim ile daha iyi kartlara yönelmenizi tavsiye ederim.

İşlemci besleyebilecek ise alabilirsiniz 750 Ti'dan çok güzel performans artışı olur 1080p de memnun eder fakat çok bir şey beklemeyin mesela yeni nesil oyunlar gibi.

NVIDIA'dan sıkıldığım için AMD'ye geçmeye karar vermiştim.5600 TL civarında RX5600 XT alabilirim veya bu fiyata daha iyi başka bir ekran kartı var mıdır?

İşlemci besleyebilecek ise alabilirsiniz 750 Ti'dan çok güzel performans artışı olur 1080p de memnun eder fakat çok bir şey beklemeyin mesela yeni nesil oyunlar gibi.
Evet 750ti hiç memnun etmemeye başladı.yeni sayılmayacak oyunlarda bile düşük ayarlarda oynamaya başladım.grafikleri düşürüp 40fps oynamaktan 2024 te çıkmış oyunlar 2005 te çıkmış gibi duruyor.Rx yerine gtx almak daha mı mantıklı?

NVIDIA'dan sıkıldığım için AMD'ye geçmeye karar vermiştim.5600 TL civarında RX5600 XT alabilirim veya bu fiyata daha iyi başka bir ekran kartı var mıdır?
Alınmaz, Üstüne biraz daha para koyup en kötü 3050 felan alın. Ve Nvidia'dan sıkıldığım için amd geçeceğim çok saçma bir argüman hocam sıkıldığınız için marka değişilir mi 😃 Biraz daha sabredip nvidia kartı alın daha iyi olur

Evet 750 Ti hiç memnun etmemeye başladı. Yeni sayılmayacak oyunlarda bile düşük ayarlarda oynamaya başladım. Grafikleri düşürüp 40FPS oynamaktan 2024'te çıkmış oyunlar 2005'te çıkmış gibi duruyor. RX yerine GTX almak daha mı mantıklıdır?

Alınmaz, üstüne biraz daha para koyup en kötü 3050 falan alın. Ve NVIDIA'dan sıkıldığım için AMD geçeceğim çok saçma bir argüman hocam sıkıldığınız için marka değişilir mi 😃 biraz daha sabredip NVIDIA kartı alın daha iyi olur.

Sıkıldığım için değiştireceğim dememin sebebi 3050 gibi bir ekran kartına geçmemin şu an mümkün olmaması. Yani nvidia serisi değil 750 Ti beni çok sıkmaya başladı. AMD de FSR özelliğinin olduğunu düşününce ona geçmek daha mantıklı geldi. 3050 gibi bir karta geçe bilecek bütçem olsa zaten RX580'le uğraşmam😅

Son düzenleme:
Evet 750 Ti hiç memnun etmemeye başladı. Yeni sayılmayacak oyunlarda bile düşük ayarlarda oynamaya başladım. Grafikleri düşürüp 40FPS oynamaktan 2024'te çıkmış oyunlar 2005'te çıkmış gibi duruyor. RX yerine GTX almak daha mı mantıklıdır?

Sıkıldığım için değiştireceğim dememin sebebi 3050 gibi bir ekran kartına geçmemin şu an mümkün olmaması. Yani nvidia serisi değil 750 Ti beni çok sıkmaya başladı. AMD de FSR özelliğinin olduğunu düşününce ona geçmek daha mantıklı geldi. 3050 gibi bir karta geçe bilecek bütçem olsa zaten RX580'le uğraşmam😅
Hadi ya o kadar kötü mü 😕 Tamam o zaman sizi idare etmek için 1650 yeterli. Peki işlemciniz ne onu söyler misiniz ona göre bir şeyler ilave edeceğim

Alınmaz, üstüne biraz daha para koyup en kötü 3050 falan alın. Ve NVIDIA'dan sıkıldığım için AMD geçeceğim çok saçma bir argüman hocam sıkıldığınız için marka değişilir mi 😃 biraz daha sabredip NVIDIA kartı alın daha iyi olur.

5500 TL civarlarında bir şey arıyorum yeni oyunları oynamak gibi bir amacım yok birkaç senelik oyunları akıcı oynaya bilmem yeterlidir. Burada GTX 1050 Ti var sadece bu fiyata.

Hadi ya o kadar kötü mü 😕 tamam o zaman sizi idare etmek için 1650 yeterli. Peki işlemciniz ne onu söyler misiniz ona göre bir şeyler ilave edeceğim.

GTX 750 Ti'dan bahsediyorsanız aslında o kadar da kötü değil. İşlemcim i5-6400 ve onunda iyi olduğu söylenemez. Fakat GTA 5'i very high grafiklerde 40FPS oynatıyor eyvallah gel gelelim RE Village de 1080p de en düşüklerde 30FPS civarı veriyor. Stray'de orta grafiklerde akıcı oynatıyor. Çok kötü sayılmaz lakin biraz param varken bunu satıp yeni karta geçmek makul gibi.

Benim eski kartım. Fakat artık "rekabet" tanımıyla yan yana gelecek bir kart olduğunu düşünmüyorum. Acele etmeyip birikim ile daha iyi kartlara yönelmenizi tavsiye ederim.

Hocam yeni oyunları oynamama lüzum yok veya oynatabilirlik dışında FPS almama gerek yok. Bütçemin kısıtlı olduğunu var sayarsak bu ekran kartı birkaç senenin oyunlarını akıcı oynattırır mı? Rica etsem eski kartınız hakkında deneyimlerinizi yazabilir misiniz?

Son düzenleme:
5500 TL civarlarında bir şey arıyorum yeni oyunları oynamak gibi bir amacım yok birkaç senelik oyunları akıcı oynaya bilmem yeterlidir. Burada GTX 1050 Ti var sadece bu fiyata.

GTX 750 Ti'dan bahsediyorsanız aslında o kadar da kötü değil. İşlemcim i5-6400 ve onunda iyi olduğu söylenemez. Fakat GTA 5'i very high grafiklerde 40FPS oynatıyor eyvallah gel gelelim RE Village de 1080p de en düşüklerde 30FPS civarı veriyor. Stray'de orta grafiklerde akıcı oynatıyor. Çok kötü sayılmaz lakin biraz param varken bunu satıp yeni karta geçmek makul gibi.

Hocam yeni oyunları oynamama lüzum yok veya oynatabilirlik dışında FPS almama gerek yok. Bütçemin kısıtlı olduğunu var sayarsak bu ekran kartı birkaç senenin oyunlarını akıcı oynattırır mı? Rica etsem eski kartınız hakkında deneyimlerinizi yazabilir misiniz?
İşlemciyi de yenileyin hocam darboğaz yapar yeni kartla r5 3600 2500 bin lira akakçe den baktım şimdi onu alabilirsiniz Pazarama

Düşük ayarlarda bazılarında oyanayabilirken bazılarında sorun yaşıyordum. Fakat keyif vermiyor maalesef. Yeni sistem alınca farkı daha iyi anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı