RX 580 ve i5 6500 FPS drop sorunu

Knockout007

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi; GTA 5 tarzı ağır yük bindiren oyunlar oynarken; FPS 60 seviyesiden aniden 5'e düşüp tekrar 60'lara çıkıyor.
RX 580'i yeni aldım, R9 380'nin yerine; ekran kartımda sorun olacağını sanmıyorum.

Sistemim;
  • Sapphire NITRO+ RX 580 - 4GB
  • Kingston HyperX RAM - 8 GB
  • Intel i5 6500 - 3,2GHz
  • WDD HD - 1TB
  • Corsair LE-Force SSD - 120GB
  • ZALMAN Z3+ Zalman ZM600-LE PSU - 600W

Bu bilgisayarın sıkıntısı ne olabilir?
RAM'mi yetersiz geliyor? İşlemci mi darboğaz yapıyor? Güç kaynağının değişmesi mi gerek?
Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm

Ekran kartı yazılımını DDU uygulaması ile güvenli modda kaldırıp tekrar temiz kurulum yapar mısınız? Sorun yaşarsanız daha eski bir versiyon da deneyebilirsiniz. Bir de oyun esnasında arka planda bir işlem yapılıp yapılmadığını anlamaya çalışın.
Diğer parçalarını göz önünde bulundurursak RAM yetersiz olabilir ancak başka bin bir türlü sorun olabilir. Sıkıntının neyden kaynakladığını öğrenmek için daha çok bilgiye ihtiyacın var. Oyun oynarken GPU CPU kullanımlarına, parçaların sıcaklıklarına bak normalin dışında hareket gösteren parçayı bulursun.
Ayrıca ekran kartı sürücü güncellemesi başta olmak üzere bilgisayarın güncellemelerini yap. Bilgisayarında kötü amaçlı yazılımlar çalışıyor olabilir; virüs taraması yapmak isteyebilirsin.

Oyunun shaderleme yaptığı yerde ram yetersiz kalıyor olabilir anakart ve Psu da sıkıntı olabilir. İşlemciden olduğunu sanmıyorum 580e yeterlidir 6500.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
AMD Radeon'un Performans İzleme aplikasyonu sayesinde fark ettiğim tek garip şey; GPU kullanımının drop anlarında %0'a düşüyor olması.
Onun haricinde ne sıcaklıklarda, ne de başka bir şeyde sorun var.

Detaylı fotoğrafları, akşam saatlerinde atacağım; eğeri isterseniz.

Ekran kartı yazılımını DDU uygulaması ile güvenli modda kaldırıp tekrar temiz kurulum yapar mısınız? Sorun yaşarsanız daha eski bir versiyon da deneyebilirsiniz. Bir de oyun esnasında arka planda bir işlem yapılıp yapılmadığını anlamaya çalışın.

Çözüm
Teşekkürler, DDU ile güvenli modda ekran kartı yazılımını kaldırdım, tekrar yükledim.
Şuan bir sıkıntı yok gibi gözüküyor; teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…