RX 580 ve R5 2600 Darboğaz yapıyor

Sternenlicht

Hectopat
Daha fazla  
Oynadığım oyunda ekran kartı kullanımı %100 ve işlemci kullanımı %25-30 arasında ve bu sanırım ekran kartının CPU'nun hızına yetişemediğini yani CPU'nun darboğaz yaptığını doğruluyor. Radeon Adrenalin programından hız aşırtma GPU kısmını açmam sıkıntı yaratır mı? Çünkü onların kendilerinin ayarladığı bir OC. Yoksa güç planından dengeliyi mi seçeyim? Başka ne yapabilirim bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığım oyunda ekran kartı kullanımı %100 ve işlemci kullanımı %25-30 arasında ve bu sanırım ekran kartının CPU'nun hızına yetişemediğini yani CPU'nun darboğaz yaptığını doğruluyor. Radeon Adrenalin programından hız aşırtma GPU kısmını açmam sıkıntı yaratır mı? Çünkü onların kendilerinin ayarladığı bir OC. Yoksa güç planından dengeliyi mi seçeyim? Başka ne yapabilirim bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Oyunda nasıl bir sıkıntı yaşıyorsunuz, yani çözüm aradığınız konu hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Ekran kartı yetersiz kalıyor olabilir gibi.

Hangi ayarı yaparsan yap fazla etki etmez, 3-4 FPS daha fazla almak için ekran kartını yormaya gerek yok, o işlemci için RTX 2060, 2060 Super gibi kartlar alabilirsin.

Ben bir darboğaz göremedim zaten ekran kartı da asıl %50 civarı olsaydı o zaman derdim evet var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı