RX 580 ve Realtek ses sürücüsü çakışıyor

sezer3636

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 5600
- PowerColor Hellhound RX 6600XT
- Team T-Force Delta TUF 2X8 3200 CL16
- B450 Aorus Elite
- Rampage Moon Chill 240
- Team Group Mp33 256GB
- PHANTEKS PH-P550G 550W AMP
- Gamepower Medusa 7.1- Gamepower Ogre Rgb Red Switch- Logitech G300s- msi optix g27cq4
Windows 10
MSI B450M-A Pro Max
R5 3600
ASUS RX 580 Dual OC 8 GB

Bütün sürücüler güncel.
Onboard olan ses sürücüm, ekran kartımı taktıktan sonra hiçbir şekilde görünmüyor. Aygıt yöneticisi kayıt aygıtları gibi kısımlarda ve Realtek paneli denetim masasından çıkıyor. Tekrardan temiz kurulum yapınca da işe yaramıyor ya da eski driver yükleyerek. Ön ve arka jak girişleri devre dışı kalıyor, sadece HDMI'den ses geliyor. BIOS'ta HD Audio seçeneği aktif. Anakartı servispointe yolladım. Sorun olmadığını ses alındığını söyleyerek bana geri yolladılar. İşlemcimden dolayı ekran kartı olmadan görüntü alamıyorum sistemden. Intel sistem kullanırken herhangi bir sorun yaşamıyordum aynı ekran kartından.
Eğer düzelmeyecekse anakart iade talebinde bulanabilir miyim? Birkaç ay geçti alalı ve çok canımı sıktı bu durum.

Ekran kartı sürücünüzü devre dışı bırakıp onboard sürücünüzü yükleyip kullanmayı deneyin. Ayrıca garantiden değişim için ilk 14 gün koşulsuz iade mevcut sonrasında ilk 6 ay ayıplı çıkması gerekiyor yani sorunlu arızalı olmalı ki iade edebilesiniz.

Ekran kartı sürücünüzü devre dışı bırakıp onboard sürücünüzü yükleyip kullanmayı deneyin. Ayrıca garantiden değişim için ilk 14 gün koşulsuz iade mevcut sonrasında ilk 6 ay ayıplı çıkması gerekiyor yani sorunlu arızalı olmalı ki iade edebilesiniz.

Denedim hocam otomatik kendi yükleniyor tekrardan fırsat vermiyor yani :). Bir forumda eski nesil ekran kartı takıp düzeltenler olmuş bu yolu da deneyeceğim. Letgo'da ucuz bir kart arıyorum şu an.

Denedim hocam otomatik kendi yükleniyor tekrardan fırsat vermiyor yani :). Bir forumda eski nesil ekran kartı takıp düzeltenler olmuş bu yolu da deneyeceğim. Letgo'da ucuz bir kart arıyorum şu an.
Hocam sorunu nasıl çözdünüz yeni anakart mı aldınız? Aynı sorunu ben de 1 aydır yaşıyorum yardım edebilir misiniz?

Hocam sorunu nasıl çözdünüz yeni anakart mı aldınız? Aynı sorunu ben de 1 aydır yaşıyorum yardım edebilir misiniz?

Sorunum tamamen farklı sebepten kaynaklanıyormuş. İşlemci mi takarken soket içerisinde birkaç kıskaca zarar vermişim ve bunlar ses ve RAM yolu iletkenleriymiş. Garanti servisi yüksek miktar isteyince anakartımı 2. elde satarak yeni anakart aldım. Umarım sizin sorun benimkiyle aynı sebepten kaynaklanmıyordur.

Sorunum tamamen farklı sebepten kaynaklanıyormuş. İşlemci mi takarken soket içerisinde birkaç kıskaca zarar vermişim ve bunlar ses ve RAM yolu iletkenleriymiş. Garanti servisi yüksek miktar isteyince anakartımı 2. elde satarak yeni anakart aldım. Umarım sizin sorun benimkiyle aynı sebepten kaynaklanmıyordur.
ben anakartLARımı yolladım ikisini de servise ikisinin de bir sorunu olmadığı söylendi elimde 2 tane bu anakarttan kaldı ben de bunları 2. el satıp yeni bir başka marka alacağım gibi duruyor. Şimdilik USB ses kartı sipariş ettim yarın elime ulaşır büyük ihtimalle bakalım geçici olarak böyle bir çözüm buldum

Ben anakartLARımı yolladım ikisini de servise ikisinin de bir sorunu olmadığı söylendi elimde 2 tane bu anakarttan kaldı ben de bunları 2. el satıp yeni bir başka marka alacağım gibi duruyor. Şimdilik USB ses kartı sipariş ettim yarın elime ulaşır büyük ihtimalle bakalım geçici olarak böyle bir çözüm buldum

Bende gönderince bir sorunu yok deyip geri yolladılar. Orada çalışıyorda burada niye çalışmıyor diye sordum kendime. Kamerayla soket kıskaçlarına Zoom yaparak hasar görmüş mü kontrol edebilirsiniz. Benim 3 kıskaç zarar görmüştü ses ve RAM'ın biri gitti. 2. kezde sokette sorun var deyip sorun kaynağını gösterdiler 500 liralık anakarta 300 lira istediler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı