Başlıkta da belirttiğim gibi monitörün sadece VGA girişi var. Aktif bir çevirici kullanarak bu monitörden görüntü alabilir miyim? Alırsam dalgalanma, kasma gibi gibi sorunlar oluşur mu? Soracaklar için ekran kartı Gigabyte Aorus RX 580 4 GB modeli.
Kullanan var sıkıntı yaşayan var yaşamayan var. Genelde şöyle söylüyorlar 4 5 saati bulan oyun sürelerinden sonra çevirici ısınınca ister istemez sıkıntılar kapanıp açılmalar vs. oluyor diye duymuştum. Tabiki bu çeviricininde ne kadar kaliteli olduğuna bağlı. Benzer durumla bende karşılaştım ekran kartını aldım malesef çevirici kullanmak durumunda kalacaktım kafama yatmadı monitörü sattım üste biraz para ekledim 2. el bir 1080p hdmi girişli garantili kutulu bir ürün aldım kafam rahat etsin dedim. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Bende GTX 1060 var ve HDMI to VGA dönüştürücü ile sorunsuz kullanıyorum fakat monitörüm 1440x900 çözünürlükte yani 1080p monitörde durum ne olur bilemem.
Aynı ekran kartı bende de var ve monitörde HDMI yoktu. Çevirici aldım.HDMI kablosunu pcye taktım diğer ucunu da çeviriciye taktım. Çeviriciyi de monitöre taktım sorun çözüldü