RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
Her iki ekran kartı da günümüz oyunları 1080p Ultra'da 60 FPS oynatabilecek ekran kartları. Az buz bir güçten bahsetmiyoruz, GTX 980'le yarıştırır olduk. Ancak gerek DX12 / Vulkan türü API'ler, gerek fiyat (ilk çıktığında fiyatları çok benzerdi) gerekse Freesync monitörler nedeniyle RX 580 diyorum. Ancak şu anda almak mantıklı olmaz. Fiyatları hak ettiğinin üstünde satılıyor. Gelecekte ne olur bilmiyorum ancak şu anda tek mantıklı seçim GTX 1060. 1200 TL'ye bulunabiliyor.

Aynı ikilemde kaldım, MSI RX580 Armor OC 8GB alıyordum fakat yazılımsal olarak, oyun desteği olarak ve güç tüketimi olarak GTX 1060 ''6GB''ın daha avantajlı olduğunu gördüm DX12 ve Vulkan'da biraz daha önde olsada GTX 1060'ın MSI Gaming X Plus'ını tercih etmeye karar verdim X Plus modeli de bu kart için en yüksek değerlere sahip bir şekilde geliyor çekirdek ve bellek hızı olarak.

GTX 1060 6GB RX 580'den çok çok daha hesaplı fiyatlara bulunabiliyor iken RX 580 almanın pek de bir mantığı kalmıyor açıkcası.

Ben iki kart arasında kalmış olsam fiyat avantajından ötürü kesinlikle 1060 6GB tercih ederim.

Elimdeki monitör 60 Hertz. GTX 1060 ile 60FPS'yi çoğu zaman geçeceğim ve malum ekran yırtıldığı zaman benim gözümü çok rahatsız eden bir durum oluşuyor. AMD tarafında da FreeSync monitörler daha uygun fiyatlı olduğundan dolayı kafam çok karışık durumda. GTX 1060 için 144 Hz montör almak istediğimde ise fiyatlar 1000 TL'den aşağı değil malesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…