RX 580 vs GTX 1060

Hangisi

• Oy verenlerin toplamı
    69
Piyasada bulunsaydı önerim RX 580 olurdu, fakat 1060 6GB daha ucuz ve ciddi fiyat farkı var, ancak 1060 3GB alacaksanız eğer RX 580 ya da RX 570 4GB'a yönelin. RX 570 4GB, belirli oyunlarda 1060'tan daha iyidir.

RX 580 önerirdim; ancak uygun fiyata bulabileceğini sanmıyorum. GTX 1060 ile kafa kafaya sayılır. GTX 1060 6GB alabilirsin. Ben aldım çok memnunum. O.C potansiyeli de çok yüksek. Benim modelde biraz overclock ile boost hızı 2000 MHZ'leri geçiyor. Voltaj vermeden rahatlıkla overclock yaptım. Isınma sorunu zaten hiç olmuyor. Kart sanki tam 1080p ultra ayarlar 60 FPS için tasarlanmış. En zorlayıcı oyunlarda, ultra ayarlarda 50-70 arası FPS alıyorum. GTA 5 4K ultra ayarlarda (MSAA kapalı) 30-35 FPS alıyorum. Her yapımcı Rockstar gibi iyi bir optimizasyon yapsa, 4K'da, ultra ayarlarda 30 FPS'de oynatır.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. i5 6500 sisteme ekran kartı almayı planlıyorum. GTX 1060 veya RX 580 arasında kaldım.
Şu an dolar tavan yapmış durumda. Almalı mıyım? Beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük bir araştırma yaparak bu sorunun yanıtını alabilirdin.
RX 580 DX 12 performansı daha iyi. GTX 1060 Dx 11 performansı daha iyi. Aslında yakın kartlar birbirine ucuz olanı alabilirsin.

Kart alırken, diğer bileşenleri de göz önünde bulunduralım, sadece kart mı alacaksın yoksa kart monitör kombini mi olacak? Eğer yeni bir monitör de alacağım diyorsan RX 580 al, freesycn monitörler G-Sycn monitörlere göre çok çok daha ucuz, ayrıca ileride RX 580 CF yaparak GTX 1080'e yakın bir performans alabilirsin, bunun yanında 8GB VRAM olması da büyük avantaj. Güç tüketimi konusunda bariz farkla 1060 önde, yazılım olarak yine NVDIA farkı var ama eskisi kadar bariz farklar değil 3-5 fps optimizasyon farkı oluyor ki AMD'nin de üste çıktığı bir çok oyun var. Ben bir NVDIA hayranı olarak bu seçenekler arasında kalmıştım ve seçimim RX 580 olmuştu. 144 HZ 1MS Freescyn ASUS MG248Q monitör ve ASUS ROG STRIX RX580 mükemmel bir uyum içinde çalışıyor, isteklerimi tamamen karşılıyor. Bence 1060 bu yarışta üste çıkamaz, zaten 3GB ve 6GB olarak iki model yapılmasında ben büyük bir tabiri caizse çakallık görüyorum çünkü 3GB sürüm 4GB olsa aynı fiyata kesinlikle 4 alınır ancak çok iyi biliyoruz ki bir iki sene içinde 3GB VRAM yetersiz kalacak ama 4GB en az 5 yıl daha iş görür durumda. G-Sycn için bu kadar fazla para istemeleri vesayire... NVDIA satış politikaları canımı çok sıkmaya başladı, çocuk kandırır gibi iş yapıyorlar, tamam teknolojileri mükemmel ve öncü firma olarak hep ilkleri onlar başarıyor, ama bu kadar yüksek fiyatlar hoş değil. RX 580 ve Freescyn monitörün 1060 ve G-Scyn monitöre göre F\P oranı çok çok iyi.

Ayrıca yaşını başını almış insanların artık çocuk gibi, ''Sen fansın, fanboysun'' muhabbetleri de hoş değil, iki firma var bu işi yapan ikisinden biri olmasa halimiz duman. 10bin liradan 1050 satarlar rekabet olmasa. İki firma da Türk değil. Hiç biri için fanlık fanboyuk yapılmaz. Uygun fiyata kaliteli olan hangisiyse o alınır. Bu tasarım kart üretici markalar için de geçerli AMD ve NVDIA için de geçerli. Sapphire alınmaz MSI al, AMD alınmaz NVDIA al gibi gereksiz muhabbetlerin vakti geçti. Yıl 2017, bütün firmalar bu işin nasıl yapılacağının ve rekabetin ne kadar kızıştığının farkında. Herkes işini iyi yapıyor. Bize de üretmeden, bilmeden, parayı verip almak kalıyor.

Ekran kartı olarak ben GTX 1060 daha iyi diye biliyorum. Oyun testlerinde falan daha yüksek FPS veriyor ama çoğu kişi RX 580 alıyor. Bunun sebebi nedir? RX 580 daha mı iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DirectX 12'de daha verimli RX 580. Ayrıca FreeSync monitörü olanlar genellikle tercih ediyor.

Yanlış biliyorsun demek ki. İki kartta performans olarak benzer nitelikte modeller. DX 11 de 1060, DX 12 de RX 580 daha avantajlı. Free SYNC monitörlerin ucuzluğu nedeniyle de RX 580 tercih ediliyor. Bitcoin madencilerinden sonra AMD kartların fiyatlarında artış oldu. İkisi arasından hangisi ucuzsa o tercih edilmeli. Free SYNC monitörün varsa ve iki model arasındaki fark çok azsa misal RX 580, 1060 modelinden çok daha pahalıysa o zaman yine RX 580 alınabilir. Bariz şekilde eğer 1060 modeli fiyat olarak daha ucuzsa 1060 alınmalı. Madencilerden önce RX 480-580 fiyat olarak 1060 modeline göre daha alınası bir modeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…