RX 580 vs RX 570

Bu sisteme darboğaza girmeden en uygun ekran kartı temin etmem gerekli 550 Watt PSU var bence yeterli.

• RX 580
  • RX 570
Ve 4 GB mı 8 GB var OC'lı olsun mu sistem power yeter mi?
Ben uzun süredir AMD araştırıyorum.
Bu kararsızlığımı paylaşmak istedim değerli fikirlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
NVIDIA tarafına hiç bakamadım kıyaslama da yapamıyorum bu sebeple yardımcı olursanız sevinirim.
Bu sistemi satın aldım gelince ekran kartını da alacağım.

İkinci el mining konusu sebebi ile sıfıra yöneldim bir de bu tarafı var konunun
Araştırmalarımda NVIDIA GTX 1050-1060-1070 derken RTX 2060 diyenler bile oldu mining yapanlar ucuz olması sebebi ile AMD tercih ettiklerini düşünüyorum tabi sizlerin fikrini merak ediyorum şimdilik aklıma gelen kararsızlıklar bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX580 8GB modelini kullanan biri olarak. Eğer AMD ekran kartlarına yöneleceksen hava sirkülasyonu iyi geniş bir kasa ve en az 3 adet CFM değeri +55'in üzerinde fanlara sahip olmalısın. RX serisi özellikle çok ısınan bir model 70-75 dereceleri normal olarak algılıyoruz. onun dışında çoğu oyunda seni üzmeyecek bir ekran kartıdır. Eğer ki bütçen el veriyorsa Nvidia tarafına yönelmen daha iyi olur.

RX580 8GB almanızı öneririm, ancak piyasada bir ton modeli var bunlardan soğutması iyi olanları alırsanız sizin yararınıza olur. Bende Sapphire RX580 Nitro+ kullanıyorum, eski kapalı kasamda aldığım maximum değer 72idi, şuan kasayı değiştirdim gördüğüm maximum değer 58lerde. Şunuda söyleyeyim RX580 8GB ile RX590 8GB arasında pek bir fiyat farkı yok 590a yönelmeniz daha iyi olur, darboğaz olmaz.

Düzgün bir kart alırsan ve kendi elinle fan profili yaptığında sıcaklıklar 65 dereceyi geçmez. En azından 570'de durum böyle ben en fazla 65 dereceyi görüyorum ısındığı falan yok fan sesi de az. Önerim 580 8 GB Nitro. Tabi ki fiyat 1200-1300 lirayı geçmemeli.

Hangi oyunlarda 58 derecede oynuyorsunuz hocam?

Arkadaşa katılıyorum, Asus Dual RX 580 8OG stock fan ayarı ile birlikte 2 önde bir arkada Arctic Bionix fan kullanıyorum. Kasa FSP CMT110A, önü mesh yapıda ve fiyatına göre iyi hava akışı sağladığın düşünüyorum. GTA V’te 55 derece üstü görmüyorum, ayarlarım en yüksekte sadece MSAA 4x. Bir fikir olsun diye yazdım.
Ama RX 590a da yönelebilirsin yaklaşık %10 daha iyi performans veren bir kart. Ve fiyat farkı bu seçimi yapmaya değecek seviyede.
Ayrıca 16GB RAM daha iyi olacaktır eğer bütçe ayrılabilirsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…