Çözüm RX 580 WattMan hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Not(arkadaşlar herkeste aynı ayar işe yaramayabilir bende bu işe yaradı sizde başka bir şey işe yarar kendiniz bulmanız lazım)arkadaşlar merhaba bu hata hakkında bircok rehber açıldı ve bende cogunu denedim ama hiçbiri işe yaramadı kendi yaptığım ayarlar işe yaradı onu paylaşacağım.
Ekran kartım: RX580 8 GB Nitro bir şeyler.
İlk baş AMD Software giriyoruz.

1699074813953.png

Basıyoruz ve ayarlanıyorsa basıyoruz.

1699074848350.png

Ben sadece burada maksimum frekansı kıstım şimdi MSI Afterburner'a geçelim.
Afterburner'a girdikten sonra CTRL+F basın ve.

1699074968723.png

Kırmızıyla işaretli olanı 1050'ye getirin ve burada başka bir şey yapmayın ayarlardan çıktıktan sonra coreclock(MHz)kısıcaz

1699075042030.png

1340 olan MHz'yi 1206 düşürdüm ve Memory clock ellemedim.
Ve son olarak fan ayarlarına geçelim.

1699075114473.png

Bu da son olarak fan ayarımdı bende WattMan sorunu çözüldü dostlar eğer düzelmezse Rehber: RX 580 Undervolt Rehberi bu rehbere bakmanızı öneririm iyi günler.

Ve ek olarak BIOS'unuzu ve diğer parçalarınızı güncellemeyi unutmayın.

Bunu birazdan rehber olarak açacağım umarım işinize yarar.

düzelmiyorsa yazın arkadaşlar çözmeye çalışalım

Son düzenleme:
Hocam 5. yerdeki voltajı 100 mv düşüreceğimizden emin miyiz?

AMD Software üzerinden 4, 5, 6, 7. voltajı 1150'den 1100'e çektiğimde görüntü gitmişti.

@efebatiin

Evet hocam 5. yerdekini 100mv düşürdüm ve bende sıkıntı çıkarmadı.
AMD Software üzerinden ayar yapmadım ben sadece Max performansı -10 yaptım.

Ekran kartınız R7 240 mı?

Yok hocam eski kartım O, şu an Sapphire RX 580 4 GB modelini kullanıyorum.

Yaptığım ayarları yapın hocam herkeste aynı ayar olmayabilir bir sürü forum gezdim hiçbiri olmadı bu yaptığım ayarlar bende oldu.

İşe yaramazsa bile AMD Software'den ayar yapmayın durmadan mavi ekran aldım ben.

Yaptığım ayarları yapın hocam herkeste aynı ayar olmayabilir bir sürü forum gezdim hiçbiri olmadı bu yaptığım ayarlar bende oldu.

İşe yaramazsa bile AMD Software'den ayar yapmayın durmadan mavi ekran aldım ben.
Ben hiç mavi ekran almadım aşırı yükte ekran kapanır ve fanlar hızlanırdı sadece o da güç kaynağımın 400 watt olmasından kaynaklı galiba sorunu çözdüm rehber olarak da paylaştım.

Merak ettiğim yer, sizin yaptığınız gibi voltajı düşürürsem daha stabil hale gelir mi diye düşündüm.

Ben hiç mavi ekran almadım aşırı yükte ekran kapanır ve fanlar hızlanırdı sadece o da güç kaynağımın 400 watt olmasından kaynaklı galiba sorunu çözdüm rehber olarak da paylaştım.

Merak ettiğim yer, sizin yaptığınız gibi voltajı düşürürsem daha stabil hale gelir mi diye düşündüm.

Deneyin isterseniz hocam ben -100W yapmadan önce kapanıp acılmalar oluyordu oyunlarda droplar yiyordum 100W indirince düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı