RX 580 Zero RPM açık mı durmalı?

killa0

Decapat
Daha fazla  
Ayrı bir konu olarak açayım dedim bunu. Yardımcı olursanız sevinirim. RX 580 kullanıyorum az önce açtığım konuda sistem boşta 45-50 derece arası çalışıyor dedim ve bunun fazla olduğunu söylediler. Ben de AMD Software üzerinden Zero RPM'i kapattım şu an 35 derece civarında çalışıyor. Sorum şu, sizce ekran kartının boşta 900 RPM'de çalışması zarar verir mi? Eğer vermezse bile Zero RPM açık mı durmalı kapalı mı?

Fazla falan değil fanlar çalışmadığı için çok normal. Sürekli çalışıp hep ses yapıp hem fanın ömrünü yiyeceğine boş takılınca boşta kalsın.

En fazla fanın ömrü azalır ve enerji tüketimi bir nebze atar. Ayarını ayarlayabiliyorsanız örneğin fanlar 60 değil de 45 derecede çalışsın gibi bir ayar yapabilirsiniz. Onun dışında boşta o dereceleri verdiği için kasanızın hava akışı kötü diye düşünüyorum onu iyileştirmeye çalışabilirsiniz.
Özelliği kapatmanızı önermem.

Fazla falan değil fanlar çalışmadığı için çok normal. Sürekli çalışıp hep ses yapıp hem fanın ömrünü yiyeceğine boş takılınca boşta kalsın.

Fikirleriniz için teşekkür ederim. Ekran kartımın otomatik ayarladığı fan ayarları bu şekilde. Diğer konulardaki arkadaşların ayarlarından biraz farklı geldi gözüme. Sizce normal mi? Değilse bunu ne şekilde ayarlayabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-30 200735.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 17
Boşta 50 derece veya 50 derecenin altında fan çalışmasına gerek yok 55 derece ve üstünde fan açsın yeter kısaca Zero RPM açabilirsiniz.

Boşta 50 derece veya 50 derecenin altında fan çalışmasına gerek yok 55 derece ve üstünde fan açsın yeter kısaca Zero RPM açabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam. Yukarıda attığım ekran görüntüsüne de bakabilirseniz sevinirim.

Benim kendi önerim:
P1 kısmının sıcaklığını 45 yapın.
P5 kısmının fan hızını maksimuma çekin.
Kalan kısım üreticinin ayarladığı şekilde kalabilir çok farketmez.

Teşekkür ederim hocam. Yukarıda attığım ekran görüntüsüne de bakabilirseniz sevinirim.

• 55 derece %10 fan
  • 60 derece %20 fan
  • 65 derece %35 fan
  • 70 derece %45 fan
  • 75 derece %55-75 fan (ihtiyaca göre)
Soğutma performansına göre ısı/fan sesini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz önce bu combinasyonu deneyin derim özellikle de boşta fan sesi çıkarmaz. Undervolt ile daha iyi yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…