Bunun senin elinde olan bir çözüm yöntemi yok. Ekran kartını, ekran kartı tamiri ile uğraşan tamircilere verip onların tekrardan bios atması gerekecek.Merhaba iyi sosyaller;
2. el ekran kartı RX 580 aldım, mining kartıydı ve 1150 MHz çalışıyordu.
Minnig modlu BIOS'lar yüklediklerini düşündüm ve araştırmaya başladım orijinal BIOS'unu.
Ekran kartının markası yok, çok garip bir kart bilindik markalara benzemiyor, o yüzden BIOS bulmakta zorlandım.
Ekran kartı tipi Hynix, RX 580 Hynix BIOS diye aratarak ATI anti flash ile yükledim, PC'ye reset attıktan sonra 1080p olarak açıldı, eskiden 2.5k kullanıyordum ve bir terslik olduğunu anladım, sonrasında oyuna girdim ve ekran kartı 300 MHz'de çalışıyordu.
Afterburner ve diğer AMD programları üzerinden 1150 çekmeye çalıştım.
İlk başta çalışıyordu ama sonrasında hemen 300 MHz sabitliyor ve FPS doğal olarak çok düşük.
BIOS atmadan önce BIOS'u yedekledim, şu an elimde eski BIOS duruyor, fakat eski BIOS'u yüklemeye çalıştığım zaman "adapter not found" hatası alıyorum ve PC otomatik resetliyor ve BIOS'u yüklemiyor.
BIOS yüklemek için kullandığım komut "ATIWinflash.exe -f -p 0 1.rom"
AMD vb flash -i yazınca gelen çıktı;
Eki Görüntüle 1837574
Aldığım hata.
Eki Görüntüle 1837567
Eki Görüntüle 1837566
Merhaba iyi sosyaller;
2. el ekran kartı RX 580 aldım, mining kartıydı ve 1150 MHz çalışıyordu.
Minnig modlu BIOS'lar yüklediklerini düşündüm ve araştırmaya başladım orijinal BIOS'unu.
Ekran kartının markası yok, çok garip bir kart bilindik markalara benzemiyor, o yüzden BIOS bulmakta zorlandım.
Fake değil standart bir rx 580 ile aynı fpsleri alıyordum ve vram 8 gb kullandığını oyunlarda gözlemliyordum, fakat mhz 1150 çalışıyordu normal rx 580 kartlar 1300 çalışıyor bios attıkları için 1150 geçmiyor bende orjinal biosa çevirmeye çalıştım ama yanlış bios attım, eski biosum elimde var fakat atarken sorun yaşıyorum.Hocam fake CPU'ya benziyor. Keşke bilindik markalardan birisini alsaydınız...
Eski biosumu yedekledim, bu biosu nasıl yüklediysem geri elimde olan biosu geri yüklerim bence, yabancı kaynaklarda yapan olmuş ama tam çeviremediğim için beceremedim.Aynı sorunu ben farklı bir şekilde yaşadım. Asus dual rx580 satın aldım ( ikinci el ). İlk sistemimde sorunsuz bir şekilde çalıştı lakin yeni topladığım sisteme taktığımda görüntü alamadım. Dahili ekran kartından görüntü alıp kurulumu gerçekleştirdim ve ekran kartını, anakartın gördüğünü fark edip driver güncellemesi gerçekleştirdim. Görüntüyü ekran kartından almaya kalktığımda, windows boot ekranını geçip bir süre bekledikten sonra windows 11'e attığını fark edince bir sorun olduğunu düşündüm. Çünkü mhz sorununu bende yaşamaya başladım, mhz yükselttiğim zaman ekran kartı kendini resetleyerek tekrardan eski mhz değerlerine düştü. Aldığım ekran kartının garantisi vardı o yüzden servise verdim. Servis bana ekran kartının bios'nun değiştiğini ve artık erkan kartı garanti kapsamında olmayarak servis ücreti dahilinde 5750TL fiyat biçti. Aldığım kişiyi aradığımda hiç bir fikri olmadığını söyledi ve görüşmeyi sonlandırdık.
Bunun senin elinde olan bir çözüm yöntemi yok. Ekran kartını, ekran kartı tamiri ile uğraşan tamircilere verip onların tekrardan bios atması gerekecek.
Çalışmaz hocam ben 2048sp diye bi tane yüklemiştim ve kart hiç çalışmadı allahtan eski biosunu yedeklemiştim yoksa kart çöp olmuştuFake değil standart bir rx 580 ile aynı fpsleri alıyordum ve vram 8 gb kullandığını oyunlarda gözlemliyordum, fakat mhz 1150 çalışıyordu normal rx 580 kartlar 1300 çalışıyor bios attıkları için 1150 geçmiyor bende orjinal biosa çevirmeye çalıştım ama yanlış bios attım, eski biosum elimde var fakat atarken sorun yaşıyorum.
Eski biosumu yedekledim, bu biosu nasıl yüklediysem geri elimde olan biosu geri yüklerim bence, yabancı kaynaklarda yapan olmuş ama tam çeviremediğim için beceremedim.
Çözüm;
AMDVBFlash / ATI ATIFlash 5.0.567 sürümü eski BIOS'u mu güncellemiyordu, fakat 3.31 sürümümü indirdim, ve komutları aynen yazdım bu sefer eski BIOS'umu yükledi.
Cok sıkıntılı ya bu karta uygun çalışan bir bios yok şaka gibi.Çalışmaz hocam ben 2048sp diye bi tane yüklemiştim ve kart hiç çalışmadı allahtan eski biosunu yedeklemiştim yoksa kart çöp olmuştu
Cok sıkıntılı ya bu kartta uygun calisan bir BIOS yok şaka gibi.
Çöpe attın hatta satmadımSizinkidemi bu karttan
Ben sattım geçen sene
Evet sanırım bende kartı satacağım uefi vbios arıyorum karta bios uefi diyor secure boot açınca yamuluyor kart ekranda cimrilerde cıkıyor PC 11 24H2 de de uykudan uyanmıyor vs.Sizinkidemi bu karttan
Ben sattım geçen sene
Çöpe attın hatta satmadım
Sizinkidemi bu karttan
Ben sattım geçen sene
Çöpe attın hatta satmadım
@pc1 bu bios muhtemelen karta uyar hocam.Çalışmaz hocam ben 2048sp diye bi tane yüklemiştim ve kart hiç çalışmadı allahtan eski biosunu yedeklemiştim yoksa kart çöp olmuştu
Ben genelde kartı amdsoftware dan 1150 mhz ye sabitliyodum crash vermesin diye 1 mhz az veya çok bile olsa crash veriyoduEvet sanırım bende kartı satacağım uefi vbios arıyorum karta bios uefi diyor secure boot açınca yamuluyor kart ekranda cimrilerde cıkıyor PC 11 24H2 de de uykudan uyanmıyor vs.
Kartı in biosu ile ilgili sıkıntı var galiba.
Eki Görüntüle 2500451
Eki Görüntüle 2500455
rx580 2048 sp orijnal bios
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
@pc1 bu bios muhtemelen karta uyar hocam.
ama işin sıkıntılı tarafı biosun uefi desteği eksik o yüzden de bu dediiğim problemler oluyor.
Kartın markası peladn bu arada.
neyse hocam ben kartı şimdiliik böyle kullanmaya devam edeceğim.