RX 580'e Molex Kablosundan Güç Verilir mi?

trknklrtr2

Hectopat
Daha fazla  
Benim elimde;
  • TX Redline 500W kasa
  • i3 7100 işlemci
  • 8 GB DDR4 2400 MHz Corsair RAM
  • 1TB Harddisk
  • Asrock B250m Pro 4 anakart var
Ben kasama ekran kartı olarak RX 580 Nitro+ ekran kartı alacağım ama güç kaynağından 8 pin kablosu çıkıyor ama kartta 6 pin daha var bende internetten 2 adet molexi 6 pine çeviren adaptör buldum bunu o olmayan 6 Pin güç girişinin yerine takabilir miyim? Herhangi gibi bir sorun çıkarır mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rx 580 için 8pin takmanız şarttır. 6 pin ile kart düzgün çalışmaz ve bozarsınız. Molex tavsiye etmem. En sağlıklı (6+2)8pin destekli bir PSU. Molex geçici olarak kullanılabilir tabii.
Ancak sizin RX 580 6 pin girişli mi?

Evet verilir zaten rx 580 8 pinli diye bi biliyorum sende 6 varsa 6 'yı taksan çok birşey fark etmez.
Benimki nitro modeli toplamda 14 pin var benim psu dan 8 pin çıkıyor geriye kalan6 pin takmam zorunlumu yada o 6pini molex çevirici ile taksam olurmu bunu soruyorum teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
Rx 580 için 8pin takmanız şarttır. 6 pin ile kart düzgün çalışmaz ve bozarsınız. Molex tavsiye etmem. En sağlıklı (6+2)8pin destekli bir PSU. Molex geçici olarak kullanılabilir tabii.
Ancak sizin RX 580 6 pin girişli mi?
Benimki nitro modeli toplamda (8+6)14 pin var benim psu dan 8 pin çıkıyor geriye kalan6 pin takmam zorunlumu yada o 6pini molex çevirici ile taksam olurmu bunu soruyorum teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

O şekilde ise molex sorun olmaz sanırım
Ancak yinede PSU'nuz sınır seviyede mümkün olduğunda biraz daha yükseltmenizi tavsiye ederim.
Psu da 100w güç boş bırakmaya özen gösterin. Uzun ömürlü olur ve arıza şansı azalır.

TX PSU'ya bu sistem emanet edilmez. En kısa sürede PSU'yu değiştirmelisiniz. Hatta mümkünse direkt olarak yeni PSU alın. Böylece PIN derdiniz de kalmaz.

Kasa ve güç kaynağı esasen sistemin en önemli parçalarıdır. Xilence 600 watt ğüç kaynağım sessiz serin sorunsuz çalışırken bianda patlayıp HDD lerimide beraberinde bozmuştu ogün bugün kaliteli güç kaynağı kullanırım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı