RX 590 Görüntü Gitme Problemi

resulm

Decapat
Ryzen 5 2600 ile RX 590 bileşenli bir bilgisayar topladım. Monitörüm eski olduğu için aktif çevirici ile kullanmaktayım. Dün FreeDoss geldiği için önce BIOS güncellemesi yaptım. Güncelleme sonrası RAM frekanslarını ayarladım ardından Windows 10 kurulumunu gerçekleştirdim. Kurulum sonrası Ryzen Master ile Radeon ekran kartı güncellemelerini yükledim. Steam'den oyun indirirken en az yer kaplayan oyun My Summer Car oynayayım dedim. Oyuna girip ayarları fulledikten sonra 10 dakika sonra ekran görüntüsü gitti ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. CTRL ALT Delete falan hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sadece monitorün ışığı yanıp sönüyor.

Ekran kartından şüpheleniyorum ama tek sorunu ben yaşamıyorum. Yurt dışında da aynı sorunu yaşayanları görüyorum. Çeviriciden VGA'ya görüntü de iyi gelmiyor. Ekranda dalgalanmalar yaşıyorum ve 8 bit renkten fazlasını seçemiyorum.
PUBG'de High ayarlarda kapanmıyor ama Ultra alınca kapanıyor.
Tahmin ettiğim gibi çeviriciden kaynaklı bir sorun olduğunu öğrendim. İşyerinde display port çıkışlı bir monitör buldum ve eve götürüp denedim. Ultrada 2 saat aralıksız 1080p ile 2K arasında oynadım ve kapanma vs olmadı. Sorun yaşayanlara önerim yeni bir monitör almak zorundasınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı