RX 590 İçin İşlemci Önerisi

k8gersky

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
RX 590 ekran kartını almayı düşünüyorum. İşlemcilere baktığımda benim işimi görecek F/P işlemcilerin I5 8500 ve R5 2600 olduğunu gördüm. Fiyatları hemen hemen benzer bazen Intel ucuz bazen AMD bu yüzden karar veremedim hangisini almalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem oyun hem render için kullanacaksan R5 2600 almalısın.

AMD ileriye dönük olur. R5 2600 tavsiyemdir.

Oyun mu oynayacaksın? Hangi oyunları oynuyorsun? ..

Render montaj hiçbişey yapmayacağım tek işim günlük kullanım ve oyun oynamak.
Günlük kullanım ve oyun anlamında aynı fiyata Ryzen 5 2600 mü i5 8400 karşına çıkarsa i5 8400 almak çok mantıklı olur.
Tekli işlemci gücü ve izlekler olmadan çekirdekler gücü yönüyle intel ryzenden önde. Ama 6 çekirdek 6 izlekli Ryzen 2600 %50 daha performanslı çoklu işlemci gücü yönüyle. Render yapmayacaksan video işlemyeceksen aynı fiyata İntel almanı tavsiye ederim.

Aslında burada ryzen bazı oyunlarda önde intel bazı oyunlarda öne çıkıyor ki ben genel anlamda fiyat aynı olursa intel seçerim. Oynayacağın oyunları da incelemek gerekiyor bi nevi.

Battlefield 5-1, büyük ölçüde Rainbow Six Siege , Pubg, Fortnite, CsGo, COD Black Ops 4

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…