Çözüldü RX 590 ısınıp siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Scofield Michael

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. MSI Armor RX 590 aldım. 2. el aldım mining yapılmadı 2-3 yıldır bende kendim toplamıştım dedi. Termal macun vs hiç değiştirmemiş galiba bu yüzden çok ısınıyor olabilir mi? Hiçbir şey açık değilken 35-45 derece ama FurMark açıyorum hemen 83 dereceye falan fırlıyor. 2-3 dakika veya daha kısa süre sonra da siyah ekran veriyor ama ses geliyor halâ. Reset atınca düzeliyor. Ne yapmalıyım? Kart da tozlu biraz hiç temizlemişler galba. Bunu bilgisayarcıya verip termal macun yeniletip temizlik yaptırsam sorun çözülür mü?

Çözüm
Peki driver değiştirdim sorun düzeldi diyelim. Ekran kartının 80-85 derecede çalışması sorun olur mu? Ve hangi driver kullanmalıyım AMD'nin programını yüklerken otomatik son sürüme güncelledim galiba driveri. En sorundu driver hangisidir?
Hocam kusura bakmayın sürücüleri bilmiyorum ama sorun yani 85 dereceler. En iyisi temizlik + macun. Daha önce ekran kartı varsa DDU ile sürücüleri temizleyip tekrar kurun siz. Macun olarak da Hydronout almanız iyi olur. Pomp Out gibi şeyler olmasın.
Merhaba. MSI Armor RX 590 aldım. 2. el aldım mining yapılmadı 2-3 yıldır bende kendim toplamıştım dedi. Termal macun vs hiç değiştirmemiş galiba bu yüzden çok ısınıyor olabilir mi? Hiçbir şey açık değilken 35-45 derece ama FurMark açıyorum hemen 83 dereceye falan fırlıyor. 2-3 dakika veya daha kısa süre sonra da siyah ekran veriyor ama ses geliyor halâ. Reset atınca düzeliyor. Ne yapmalıyım? Kart da tozlu biraz hiç temizlemişler galba. Bunu bilgisayarcıya verip termal macun yeniletip temizlik yaptırsam sorun çözülür mü?
Çözülür gibi sorunu yoksa. Evde sen de yapabilirsin dediklerini. Zaten garantisi de yoktur.

Çözülür gibi sorunu yoksa. Evde sen de yapabilirsin dediklerini. Zaten garantisi de yoktur.

Evde yapmaya korkarım daha önce hiç yapmadım beceremem. Isı düşer mi termal macundan sonra? Ve siyah ekran sorunu bundan kaynaklı olabilir mi? Normalde olmuyor FurMark açınca siyah ekran veriyor şu an anladığım kadarıyla. no signal yazıyor ama arkada video sesi falan devam ediyor.

Evde yapmaya korkarım daha önce hiç yapmadım beceremem. Isı düşer mi termal macundan sonra?
Yani hocam korkmak için bir neden yok. Beceremem de demeyin YouTube'da illaki videolar vardır ve evet ısı düşer temizlik + macundan sonra.
siyah ekran sorunu bundan kaynaklı olabilir mi? Normalde olmuyor FurMark açınca siyah ekran veriyor şu an anladığım kadarıyla. no signal yazıyor ama arkada video sesi falan devam ediyor.
Hocam bu yazılımsal olabilir diye biliyorum.

Yani hocam korkmak için bir neden yok. Beceremem de demeyin YouTube'da illaki videolar vardır ve evet ısı düşer temizlik + macundan sonra.

Hocam bu yazılımsal olabilir diye biliyorum.

Peki driver değiştirdim sorun düzeldi diyelim. Ekran kartının 80-85 derecede çalışması sorun olur mu? Ve hangi driver kullanmalıyım AMD'nin programını yüklerken otomatik son sürüme güncelledim galiba driveri. En sorundu driver hangisidir?

Hocam kusura bakmayın sürücüleri bilmiyorum ama sorun yani 85 dereceler. En iyisi temizlik + macun. Daha önce ekran kartı varsa DDU ile sürücüleri temizleyip tekrar kurun siz. Macun olarak da Hydronout almanız iyi olur. Pomp Out gibi şeyler olmasın.

Çözüm
Hocam kusura bakmayın sürücüleri bilmiyorum ama sorun yani 85 dereceler. En iyisi temizlik + macun. Daha önce ekran kartı varsa DDU ile sürücüleri temizleyip tekrar kurun siz. Macun olarak da hydronout almanız iyi olur. Pomp out gibi şeyler olmasın.

Tamamdır yarın driver deneyeceğim. İnternette 20.4.2 stabil yazıyordu. Teşekkür ederim.

Hocam bugün temizlettirdim kasayı komple. Ekran kartı ve işlemci termal macun yenilettim. Driver DDU ile silip tekrar kurdum. Undervolt yaptım biraz. Bir de bir konuda voltajı -8 yapın diyordu onu yaptım sorunsuz kullanıyorum birkaç saattir. Çözümü hangisi sağladı bilmiyorum ama ellemeyeceğim daha. Stabil kullanıyorum şu anda FurMark 10 dakikada Max 81 derece gördü. Teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı