RX 590 İşlemci ve RAM Tavsiyesi

Keyser

Decapat
İyi günler herkese,

Benim sistemim şöyle(daha fazla bilmeniz gereken özellik var ise belirtirsiniz):

RX 590 OC
8 GB RAM
FX 8350 işlemci

Buradaki başlıkları gezerken RX 590 için FX serisi işlemcinin yetersiz olduğunu ve en azından Ryzen 5 2600 işlemci olması gerektiğini okudum, bir de 8 GB'da RAM yükseltmesi yapıp 16 GB RAM olsun istiyorum. Sorularım şunlar:

İşlemciyi değiştirmem cidden fark eder mi bu sistemde? Ekran kartından gözle görülür bir performans artışı alır mıyım oyunlar açısından? Bir de işlemciyi değiştirmek tek başıma yapabileceğim bir şey mi? Çok anlamam donanımdan, basit birkaç adımda halledebilir miyim atıyorum bir teknoloji mağazasından alıp eve getirip kasaya taksam?

Bir de, bendeki RAM'ler 2x4 8 GB RAM; diğer 2 Slot'dan birine direkt 8 GB'lik 1 tane RAM taksam ekstra bir şey yapmama gerek kalmıyor herhalde değil mi? Ne önerirsiniz RAM için 300-400 lira civarına?

İşlemci+8 GB RAM için 1500 liradan yukarı çıkmak istemiyorum. Çok devasa bir değişim yapasım yok yeni nesil gelmeden önce. Amacım 2021 sonuna kadar oyunları güzelce oynayabilmek, ondan sonra n'apacağıma bakarım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
ö
Epey performans artışı olur, işlemci montajı basit bir işlemdir youtuba göz atarsanız orada mevcut videoları, diğer 2 slotdan birine 8 GB takmak yerne 2 adet 4 GB takarsanız daha iyi olur bir de mümkünse kasanızda takılan RAM'lerle aynı olsun sorun çıkma ihtimali olabilir.

2600 ile hemen hemen aynıdır ekran kartınız için fazlasıyla yeterli.

Dikkat etmemişim anakartı da değiştirmeniz gerekiyor yani tüm sistemi söküp montajlamanız gerekli haberiniz olsun.

Anakartı da değiştirmeniz gerekiyor

Yeni bir anakart da mı almam gerekiyor işlemci değişimi için?

2 Adet 4 GB takarsanız daha iyi olur bir de mümkünse kasanızda takılan RAM'lerle aynı olsun sorun çıkma ihtimali olabilir.

RAM'lerim çok eski, zaten sistemin ekran kartı yeni alındı sadece, geri kalan parçalar 4-5 sene önce ilk aldığım zamandan. DDR3 RAM'ler, yine 2 tane DDR3 mü alayım 16 GB yapmak için?

2600 ile hemen hemen aynıdır ekran kartınız için fazlasıyla yeterli.

Vatan Computer'a baktım da, 1600 ile 2600 arasında çok fiyat farkı yok; almışken 2600'ü almak daha iyi olmaz mı?

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 6 Core, 3,20-3.60ghz 65w Wraith Stealth Fan Am4 - n11.com

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart AA880GIG729 | Trendyol

RAM: RYZEN Geıl 8gb Evo Spear Amd Edition 3000mhz Cl16 Ddr4 Ram (gasb48gb3000c16asc) GASB48GB3000C16ASC | Trendyol

İşlemciyi değiştirirken anakartı da değiştirmeniz gerek eğer uyumlu değilse. Ryzen 5 1600 AF, 2600 gücünde 1600 AF yeterli olacaktır. Tabi buna yanında bir anakart geliyor hem fiyat/performans ve desteklediği için B450M S2H favori olur yanına. Bir de 8 GB 3000 MHz RAM gerekiyor çünkü elinizdeki RAM DDR3 ve bu Anakart DDR4 destekliyor. Attığım RAM modelinin aynısından alıp 16 yapabilirsiniz. Tabi bütçeniz olunca, ki öneririm.
Öyle ise kesinlikle bir PSU, Kasa öneririm.
Fsp CMT110A USB 3.0 500W Midi Tower Pencereli Gaming Kasa - incehesap.com Bir de SSD eklerseniz tadından yenmez. Zira eski HDD varsa hem çok yavaş kalır hem de Bad Sector vardır.

Islemci ve anakart için ortalama 1300 TL kadar bir masrafınız olur bu anakart için DDR4 RAM'lere ihtiyacınız var elinizdeki RAM'i 2.el olarak satıp 8 GB DDR4 bir RAM alıp butce içinde kalabilirsiniz. Ryzen 5 1600 AF ve Gigabyte B450M S2H için geçerli bütçe.

Mevcut anakartım şu: Gıgabyte 970a-Ds3p Amd 970/sb950 Am3+ Ddr3 2000mhz (o.c.) Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Mevcut güç kaynağım da şu: COOLER MASTER MWE 80PLUS 650W 2xEPS, AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Anladığım kadarıyla sadece işlemci+ram ile kurtulamıyorum bu işten; anakart değişimi kesin gerekiyor. Anakart değişince de yeni ram gerekiyor, 16 GB yapmak istiyorsam 2 katı gerekiyor hatta DDR4 olacağı için. Kasayı değiştirmeye gerek yok sanırım, değil mi? Yeni anakartın sığmama gibi bir durumu olmaz herhalde?

İşlemci şu olsa: AMD Ryzen 5 1600 AF 3.2 - 3.6 GHz 19MB AM4 İşlemci

Anakart da şu olsa: Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com

16 GB ram için öneriniz nedir?

Bilgisayarınız neredeyse tüm oyunları oynatabilecek güçde bence en iyisi bir süre daha bu sistemi kullanmanız sonra ekran kartı dışında 0'dan bir sistem toplamanız.

Bilgisayarınız neredeyse tüm oyunları oynatabilecek güçde bence en iyisi bir süre daha bu sistemi kullanmanız sonra ekran kartı dışında 0'dan bir sistem toplamanız.
Hayır ya, yanlış bilgilendirme yapma. Bütün işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapar. Hadi darboğaz ayarlar yükselterek biraz azalttın RAM konusu ne olacak? 16 GB gerek. Önerdiklerim gayet iyi ve öneririm. 2024 E kadar dahi yenilemeye gerek kalmaz.

Bütün oyunlarda darboğaz demek oynatamıyacagı anlamına mı geliyor? RTX 2080 Ti ve Ryzen 5 3600 düşünün darboğaz olur ama çok da rahat oynar her oyunu,
8 GB RAM triple a oyunlarda Ultra grafik ayarları için yetmiyebilir ama oynatırmı oynatır yanlış bilgilendirme falan yapmıyorum senin gibi çok bilmişler yüzünden sosyalde insanlara yardım etmekten sıkıldım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

ee? şimdi ne yazıcaksın ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…