Öncelikle merhabalar,
Sistem Tavsiyeleri – Mayıs 2019 - Technopat sayfasındaki ilk sırada yer alan üst seviye oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Orada 2 kere yazdım lakin cevap veren olmadı.
Sistem tavsiyesinde şöyle bir sıralama var ve kafam karıştı.
İlk tavsiye sıralamasında şu şekilde:
* MSI H370 Gaming Plus
* Intel Core i5-9600K
* AMD Radeon RX 590 8GB
İkinci tavsiye şu şekilde:
*
* ASUS Prime B450-PLUS
* AMD Ryzen 7 2700
* ASUS GeForce GTX 1660 Phoenix OC
Şimdi arkadaşlar ilk sıralamaya göre RX 590 Nitro + Special Edition ekran kartını aldım.
Bununla uyumlu olan Intel Core i5 9600 K mıdır yoksa Ryzen 7 2700 müdür? Bir de anakart olarak H370 mi yoksa Asus Prime B450 Plus mı?
Kafamın karışmasının nedeni ekran kartı AMD tarafından destekleniyor sanırım, AMD işlemci 2. tavsiyede yer alırken AMD Radeon RX 590 ekran kartı da Birinci tavsiyede bulunuyor.
Bir diğer sorum da tavsiyede CL15 3000 MHz RAM tavsiyesi var fakat fiyatı can yakacak türden. Bunun yerine CL 16 3000 MHz farklı bir RAM alacağım. CL15 ile CL16 arasında fark olur mu?
Yine RAM ile ilgili birinci sistem tavsiyesindeki MSI H370 Gaming Plus modeli 2666 MHz RAM destekliyor olarak görülüyor fakat Asus Prime B450-Plus 3200 MHz destekli. İkisinin de fiyatı denk sayılır.
Bu işleri 10-12 sene önce bıraktığım için yeni donanımlardan pek haberim yok. O sebepledir ki kafam karışıyor.
PC ile yapacak olduğum Oyun oynamak ve Android Studio vs. programları kullanmak olacak.
Sizden ricam yukarıdaki veriler ışığında yardımcı olmanız.
Teşekkürler.