RX 590 sistem düşük FPS

Nestie

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 2600 ve RX 590 sistemi topladım birkaç gün önce. Şöyle söylemek istiyorum, bütçemden dolayı RAM'i 8 GB aldım. Benim sistemimde millet mesela PUBG'de mesela 100 FPS alıyorken, ben 60-80 arası alıyorum. Ama 100 FPS alan arkadaşta 16 GB RAM var bende 8 GB. Acaba bu aradaki FPS farkı RAM'den dolayı mı? Yoksa ekran kartımda bir sorun mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 2600 ve RX 590 sistemi topladım birkaç gün önce. Şöyle söylemek istiyorum, bütçemden dolayı RAM'i 8 GB aldım. Benim sistemimde millet mesela PUBG'de mesela 100 FPS alıyorken, ben 60-80 arası alıyorum. Ama 100 FPS alan arkadaşta 16 GB RAM var bende 8 GB. Acaba bu aradaki FPS farkı RAM'den dolayı mı? Yoksa ekran kartımda bir sorun mu var?
Aida64 yada benzeri bir programla hatta biostan bakarmısın;
ram ve cpu kaç MHz de çalışıyor. XMP açık mı?
Aida64 sensorlerini arka planda açık prakıp oyun oynarsan her türlü bilgiye ulaşırsın.
Ekran görüntüsünü burda paylaşırsan daha iyi yardımcı olunabilir.
Kartta sorun olması çok küçük ihtimal , driver sorunu olur en fazla.

Hocam RAM'ler ilk geldiğinde 2100 MHz idi. BIOS'dan 3000 MHz ye çektim kendim. Ben kendim RAM'den dolayı olduğunu düşünüyorum. Driverlarım güncel zaten.

Hocam RAM'ler ilk geldiğinde 2100 MHz idi. BIOS'dan 3000 MHz ye çektim kendim. Ben kendim RAM'den dolayı olduğunu düşünüyorum. Driverlarım güncel zaten.
Ram cl değerleri biosta yanlışlıkla yüksek girilmiş olabilir mi?
Sisteminizi inceledim. RAM tercihiniz tek slot mu yoksa 2x4 olarak mı kullanıyorsunuz?
Muhtemelen 1x8 , sorun da budur...

ocam RAM'ler ilk geldiğinde 2100 MHz idi. BIOS'dan 3000 MHz ye çektim kendim. Ben kendim RAM'den dolayı olduğunu düşünüyorum. Driverlarım güncel zaten.

Ramlerden veya frekanstan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Kardeşimin 3 senelik bir bilgisayarı var. i5 işlemci 3.2 GHZ, 8 gb ram 1600 mhz, GTX960
PUBG 1920 1080 çözünürlükte 100 fps alıyor. Sanhok mapinde vaya farklı maplerde geniş düzlüklerde 120-130 fps değerlerine ulaşıyor.

95 fps altına düştüğünü hiç görmedim.

Kısacası 16 gb ile alakalı bir durum yok. 8 GB ile 100 120 fps almak mümkün.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı