RX 590 sistemde ekran gidiyor

Makaleler
3
Klasik sorun reset atınca hayat kaldığı yerden devam ediyor. RX 590 ve R5 2600 kullanıyorum B450M A Pro Max anakart ile 8x2 Corsair 3000MHz belleklerim var. XMP desteğini açıp bellekleri 2933'e çekmiştim. Onu şu an bir kapattım sorun çözülecek mi bilmiyorum. Bilgisayarım genel anlamda güncel BIOS en yeni versiyonu zaten. Niye böyle salak bir şey var anlamadım. Kabloda bir sorun olması olası değil dokunmuyorum bile. Reset atıyorum geliyor nedir bunun sebebi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Buğra's BIOS sürümü düşürmeyi dene. Benzer bir sorunu bu şekilde çözmüştüm. Ryzen 2xxx sahiplerinin ComboPI güncellemesi içeren yeni nesil BIOS sürümlerini yüklemesini tavsiye etmiyorum. Ryzen 3xxx desteğinin hemen önceki sürümlerde kalın.

MSI Anakartlarda Flashback yöntemi nasıl uygulanır?

Biraz daha detaylandırabilirim sanırım. Ekran kartım yük altındayken bu sorunu hiç yaşamadım. Yani Youtube'da falan gezinirken oldu bu sorun sadece. Ekran donuyor, ses varsa o an o takılıyor ve no signal. Ramlerimi Memtest86'dan geçirdim hiçbir sorun çıkmadı tertemizler.

Mevcut ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım bir eskisini yükledim yenisinde siyah ekran sorunları olabiliyormuş. Mhz'ini de 30 civarı düşürdüm ekran kartının genel olarak. Zaten 2 oyun falan aynı anda oynarken bile 70 dereceyi görmüyorum o yüzden sıcaklık bazlı bir sorun olamaz sistemde.

Monitör ya da sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sürücü kaynaklıysa zaten kaldırdım bi daha yaşamamam gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…