RX 590 sisteme 600W yeter mi?

Mustafa_Kurt

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar Technopat Sosyal kullanıcıları. Sistemimdeki takılı olan PSU'nun yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Sistemim şu şekilde:
B450M-PRO M.2 v2.
Seagate 1TB Barracuda.
500 GB M.2 SSD.
500 GB HDD.
2 tane Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz RAM.
Ryzen 5 2600.
Cooler Master Masterbox MB501l 600W Carbon dizayn pencereli midtower siyah kasa.
Sapphire Radeon RX590 Nitro+ SE mavi 8 GB GDDR5 256 bit.

Eğer yetersiz geliyorsa yeni bir PSU önerir misiniz?

Ben 550W ile sıkıntı çektiğim için 650W aldım.

Öncelikle 600W yeterli. Güç kaynağının yeterli olup olmadığını anlamak için ise sistemin tüketebileceği maksimum güç göz önüne alınır. Bu noktada da sistemde en fazla gücü tüketen ekran kartı referans alınabilir. RX 590 üzerinden gidecek olursak: ufak bir Google aramasıyla TDP değerine bakıyoruz; 175Watt. Güç kaynağının ise 12V kanalından kaç Amper verebildiğine bakıyoruz. Örneğin 600W bir güç kaynağı 12V kanalından 42 Amper verebilir. (Değerler güç kaynağından güç kaynağına değişiklik gösterir. 600W bir PSU için ortalama bir hesap yapıyorum.) Bu da 12x42'den 504W yapar. Yani hayli hayli yeterlidir.

Ekran kartımda bir kaç sıkıntı çıktı da. Görüntü gelmemesi olsun vramleri olsun bende merak ettim acaba sıkıntı psu'yla alakalı olabilir mi gibisinden. Atı radeon HD 3600 takılı şimdi sistemde, az önce pcyi açarken de görüntü gelmedi kapadım açtım geldi. Garantisi de bittiği için emektar 590'ımın tanıdığa verdik umarım kaş yaparken göz çıkarmaz.

Üstüne ekleme şansınız varsa satıp yeni karta geçebilirsiniz aslında. 580-590 kartlar miningde kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…