RX 590 ve R5 5600X sistem darboğaz yapar mı?

Hocam zaten hiçbir güçlü işlemci darboğaz yapmaz.
Yani konunun mantığına göre darboğaz yapar dedim. Çünkü @Hououin Kyouma arkadaşımızın dediği gibi ters darboğazdır bu.
Yani ekran kartı %100 ile çalışırken işlemci %30 ile çalışır. İşlemci görevini yerine getirir sadece.
Gereksiz bir yükseltme olur.
Darboğaz yapar mı sorusuna cevap budur.

Evet. Bu yüzden gereksiz bir yükseltme.
R5 2600 iş görür.
1500 TL gibi bir fiyata piyasada temiz ikinci elini bulabilir. @Xylanagi

İleride GPU yükseltmesi yapacağım deseydi ona göre cevap verirdim.
Darboğaz yapar mı diye sordu bende yapar dedim.
Dediğiniz gibi tersine darboğaz. Bir kasma söz konusu olmaz. Fakat adı darboğazdır.

RS 2600 ekran kartına 1500 TL vermek yerine güvenilir bir tanıdıktan 5600X almak daha mantıklı geliyor. Aynı zamanda aldığım kişinin de işi görülmüş olması açısından istiyorum. Her türlü Ryzen 5 1600'den fazla performans alırım herhalde? @Ayturan

RS 2600 ekran kartına 1500 TL vermek yerine güvenilir bir tanıdıktan 5600X almak daha mantıklı geliyor. Aynı zamanda aldığım kişinin de işi görülmüş olması açısından istiyorum. Her türlü Ryzen 5 1600'den fazla performans alırım herhalde?

R5 2600 dediğim ekran kartı değil işlemci dostum.
RX590 ile birlikte 1600 ve 5600x performans farkına gelince; sadece bir tık. Çok fazla değil. Ekran kartın yeterli değil çünkü.
Fakat ileride ekran kartı yükseltmesi yapacaksan güzel işlemcidir.
Alınabilir.
Bir sorun yaratmaz. Sadece gereksiz yükseltme olur.
Ekran kartın %100 ile çalışırken işlemcin %30-40 ile çalışır.

RS 2600 ekran kartına 1500 TL vermek yerine güvenilir bir tanıdıktan 5600X almak daha mantıklı geliyor. Aynı zamanda aldığım kişinin de işi görülmüş olması açısından istiyorum. Her türlü Ryzen 5 1600'den fazla performans alırım herhalde? @Ayturan
FPS tarzı oyunlarda güzel fark yaratacak. Valorant da 2X FPS farkı olur mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı