Selamlar arkadaşlar, bir ekran kartı tercih etmem gerekiyor. Bütçem maksimum 2000 TL'ye kadar. Aklımda üç adet ekran kartı var. Bunlar: RX 590, RX 5500 XT ve son olarak GTX 1660. bu durumda fiyat konusu çok problem değil (yani 2000 TL'ye kadar olan fiyat bandında). Performans konusunda en iyi ekran kartı olarak RX 590 %7 daha iyi gibi duruyor fakat işin ehli siz olduğunuz için yardım rica ediyorum. Buna ek olarak bir de iki işlemci arasında kaldım: Ryzen 5 3600 ve Ryzen 7 2700X. Bu sisteme hangisini tavsiye edersiniz? Ryzen 5 3600'ün soğutma konusunda yetersiz olduğunu duymuştum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu konuda haklısınız fakat kafamda oluşan bir diğer soru işareti ise nesil farkı bildiğiniz gibi üçüncü nesil işlemcilerle birlikte nanometre düştü ve zaten daha yeni mimari bunun sistemin uzun süre idare etmesine engel olacak bir durum var mıdır? Yoksa zaten 2700X'inde çok güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum.
Palit, XFX gibi markalar daha ucuz oluyor bunları tercih etmem de bir sorun olur mu ve bir de neden GTX 1660 Super'in daha iyi olduğunu açıklayabilir misiniz? Oyun testlerine baktığımda FPS farkları çok yok gibiydi.
Bu konuda haklısınız fakat kafamda oluşan bir diğer soru işareti ise nesil farkı bildiğiniz gibi üçüncü nesil işlemcilerle birlikte nanometre düştü ve zaten daha yeni mimari bunun sistemin uzun süre idare etmesine engel olacak bir durum var mıdır? Yoksa zaten 2700X'inde çok güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum.
2700X ile 3600 testlerde eşit gözüküyor. Bu da mimarinin bu iki işlemci arasında fark etmediğini gösteriyor. Tabii ki bazı konularda daha üstün oldukları konular vardır ama bu çok çekirdek performansından vazgeçmeye değmez.
Palit, XFX gibi markalar daha ucuz oluyor bunları tercih etmem de bir sorun olur mu ve bir de neden GTX 1660 Super'in daha iyi olduğunu açıklayabilir misiniz? Oyun testlerine baktığımız FPS farkları çok yok gibiydi.