RX 590 vs RX 580

Red Switch

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, sistemimi kağıt üstünde topladım. Ancak ekran kartı konusunda kararsızım.

Sapphire RX 580 8GB alacağıma 70 TL daha ekleyip RX 590 almak mantıklı.
Beni korkutan ise RX 590'da ısınma sorunu yaşama ihtimalim. RX 590'ın performans testlerine göz attığımda 2 model arasında oldukça ısı farkı var.

İzlediğim videolardan anladığım kadarıyla;
XFX RX 590 8GB O.C modeli uzay montajında dahi 75 derecenin altına düşmüyor.
Sapphire RX 590 8GB NITRO+ modeli ise 60-70 arası stabil sıcaklıklarda. (Almayı düşündüğüm model.)

Sizce ne yapmalıyım? RX 580 8GB (Sapphire) ekran kartını mı tercih etmeliyim yoksa RX 590 8GB (Sapphire) ekran kartını mı? RX 590'da ısınma sorunu yaşar mıyım?

Hedeflediğim sistem:

İşlemci: AMD RYZEN 5 2600
Ekran kartı: SAPPHIRE RX 590 NITRO+ RX590 8GB Special Edition
Anakart: MSI B450 Tomahawk AM4 Ryzen DDR4
RAM: CORSAIR VENGEANCE LPX RED 16GB (2x8GB) 3200Mhz DDR4 CL16
SSD: Samsung 500GB 860 Evo M.2 MZ-N6E500BW
FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze Atx Power Supply 13.5 Cm Fan
Kasa: AEROCOOL AE-QRTZ-RGB USB3.0 RGB LED Fanlı ve Güçlendirilmiş Camlı ATX Siyah Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemi 1 hafta önce topladım. Bileşenler ilk mesajımdaki gibi. Oyunlarda 60-65 dereceden yukarı çıkmıyor ekran kartı. Memnunum.

Arkadaşlar sistemi 1 hafta önce topladım. Bileşenler ilk mesajımdaki gibi. Oyunlarda 60-65 dereceden yukarı çıkmıyor ekran kartı. Memnunum.

Benimki neden 75 oluyor acaba o zaman hangi oyunlarda denediniz ?
Sapphire rx 590 nitro+ modelini kullanıyorum henüz 60 derece üzeri görmedim yükte kasa cooler master k500l

Yükten kastınız ne yaptınız 60 dereceyi geçmedi ?

Benimki neden 75 oluyor acaba o zaman hangi oyunlarda denediniz ?

Yükten kastınız ne yaptınız 60 dereceyi geçmedi ?

Battlefield 5, GTA 5, Hitman 2, NFS Payback oyunlarında test ettim. MSI Afterburner otomatik fan ayarları oldukça etkili. Kart varsayılan olarak 60 dereceye kadar fanları döndürmüyor, buda yük altındayken yüksek derecelerde kalmasına etki edebilir. Oyuna girmeden önce MSI Afterburner'ı açmanızı tavsiye ediyorum.

Eğer arma 3 oynuyorsanız test edebilir misiniz acaba ? Yabancı forumlarda Ryzenin single core performansından dolayı farklı iddialar varda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı