RX 590 vs RX 6600 XT

Bütçe
4900
Peki vereceğim paraya değer mi aralarındaki fark asıl sorum o.

Peki hocam sizce güvenilir bir bilgisayarcıda elimdeki kart+ para ile takas etmeme değer mi? Ya da köşede kalsın risksiz internetten mi alayım?

Hocam değip değmeyeceği senin bileceğin iş, fps testlerine bakabilirsin Youtube'dan. Tam emin değilim ama Ryzen 5 3600 tam olarak besleyemeyebilir o kartı. 6600ü besler muhtemelen. Ben RX 6600 kullanıyorum Ryzen 5 2600 ile ama bazı multiplayer oyunlarda tam anlamıyla beslemiyor mesela.

Peki vereceğim paraya değer mi aralarındaki fark asıl sorum o.

Peki hocam sizce güvenilir bir bilgisayarcıda elimdeki kart+ para ile takas etmeme değer mi? Ya da köşede kalsın risksiz internetten mi alayım?
Hocam bilgisayarcıya satmayın derim. 2. el sitesi üzerinden satıp kartı almanız daha mantıklı olacaktır. Bilgisayarcılara hiçbir zaman güvenemedim.

Hocam değip değmeyeceği senin bileceğin iş, fps testlerine bakabilirsin Youtube'dan. Tam emin değilim ama Ryzen 5 3600 tam olarak besleyemeyebilir o kartı. 6600ü besler muhtemelen.
Ufak bir darboğaz var diye biliyorum. Bı site vardı ne kadar doğru bilinmez %14 civarı gösteriyordu darboğazı.

Ufak bir darboğaz var diye biliyorum. Bı site vardı ne kadar doğru bilinmez %14 civarı gösteriyordu darboğazı.
Pek ufak sayılmaz aslında.

Ben yine bu tarz videoları izleyerek bakıyorum, CPU kullanımı belirli yüzdeleri geçtiği zaman sıkıntı olarak görüyorum.
Genelde oynadığım oyunlarda %40-55 arasını geçmiyor. Valorant %25-30'larda, CS %4-5 lerde (bana çok az kullanıyor gibime geliyor) HOİ4 %30 civarlarında. Sadece arada valorantta FPS drop 10 15 saniyelik oluyor. Onu arkadaşımda yaşadığını söyledi (R5 5500 RTX 3060 Tİ kullanıyor.) Onun dışında pek sorun yok şuanlik.

Genelde oynadığım oyunlarda %40-55 arasını geçmiyor. Valorant %25-30'larda, CS %4-5 lerde (bana çok az kullanıyor gibime geliyor) HOİ4 %30 civarlarında. Sadece arada valorantta FPS drop 10 15 saniyelik oluyor. Onu arkadaşımda yaşadığını söyledi (R5 5500 RTX 3060 Tİ kullanıyor.) Onun dışında pek sorun yok şuanlik.
Şu an zaten yapmaz. RX 6600 XT'den bahsetmiştim.

Peki dediğim FPS drop sorununun nedenini biliyor musunuz?
Tam olarak nasıl bir performans düşüşü yaşadığınızı bilmiyorum açıkçası ama örnek veriyorum benim bilgisayarımda çoğu oyun hard diske kıyasla sdd'de daha iyi çalışıyor. Sorunun kaynağını öğrenmek lazım. Kesin bir şey söyleyemeyiz.

Tam olarak nasıl bir performans düşüşü yaşadığınızı bilmiyorum açıkçası ama örnek veriyorum benim bilgisayarımda çoğu oyun hard diske kıyasla sdd'de daha iyi çalışıyor. Sorunun kaynağını öğrenmek lazım. Kesin bir şey söyleyemeyiz.
Çok sinir bozuyor. Tam clutch'a kalıyorum adam yakınımda sesi var bir anda 120 150 fpslerden 25 30 Lara düşüyor ölüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı