RX 6000 vs. RTX 3000

Under Taker

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere yakın bir tarihte NVIDIA yeni ekran kartlarını yani RTX 3000 serisini piyasa sürdü ve büyük bir stok sıkıntısı vardı. Bunun üzerine AMD de yeni RX 6000 serisini tanıttı. Sorum şu acaba stokta olduğunda RTX 3080 mi alınmalı yoksa RX 6000 serisi beklenmeli mi? İşlemci olarak AMD Ryzen 7 5800X düşünüyorum ve çok fazla acelem yok fakat dolar biraz düşmeye başladı ve tekrar çıkabilir. Acaba hangisi fiyat/ performans açısından daha güçlü?

Fiyat/Performans olarak kesinlikle AMD. Bu yönden zaten bir artısı bulunmakta. Memory Access Point ile gelecek olması da ek büyük bir artı. Bir tık daha öne geçmek için stok sıkıntısı olmadan piyasaya süreceklerini düşünmekteyim. Umarım böyle olur da, rahatça alabiliriz.

500 serisi bir anakartla kullanacağınızı varsayıyorum, RX 6800 XT kartını bekleyebilirsiniz, hem VRAM'i daha fazla hem de neredeyse aynı performansı veriyor.

RX 6000 bekle derim. Nvidia da alsan 6000 serisini bekle. Nvidia ya güçlü bir kart ile cevap verecek ya fiyat düşürecek.

Yalnız bana kalırsa ciddi bir kronik sorunu olmazsa çıkınca RX 6800XT tercih et.

Herkese teşekkürler. Peki RX 6000 serisinde DLSS ve RTX teknolojilerine benzer teknolojiler var mı? İnternette bununla alakalı pek bilgi yok.

Herkese teşekkürler. Peki RX 6000 serisinde DLSS ve RTX teknolojilerine benzer teknolojiler var mı? İnternette bununla alakalı pek bilgi yok.
DirectML teknolojisi yani NVIDIA tarafında DLSS'e rakip, Ray Tracing de bulunacak fakat sanal olacağı için ne kadar başarılı olacağı muamma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…