RX 6400 - i5 7400 sisteme Aerocool 500W VX Plus yeterli mi?

Eren Uncu

Centipat
  • RX 6400 4 GB GDDR6.
  • i5-7400 3.00 GHz.
  • 16 GB DDR4 2400 MHz.
  • H110M4-C2H 2400 MHz.
  • 4 fanlı RGB kasa.
  • 120+240 GB SATA SSD.

Sistemim bu şekilde. Güç tüketimi çok düşük bir sistem fakat ileriye dönük olsun, ileride 1-2 parçayı yükseltebilirim diye düşük bir şey almak istemedim.

Bu PSU iş görür mü yoksa C4'mü? Everest-Platoon-Hadron gibi markalara bakmıyorum ama High Power, Corsair gibi markalara da bütçem yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

O PSU'ya 1200 verceğiniz yere 1500'e 650 watt DeepCool alın hatta ileride yeni sistem alır veya güncellerim diyorsanız 750 watt olan da alınabilir sizi PSU masrafından kurtarır ve kaliteli markadır DeepCool.

PSU'yu kullandım, yani bir Corsair değil ama RTX 2060 + X3440(OC'li) bir sistemi bayağı kullandım. Tavsiye ederim en azından o fiyat segmentinde en iyi diyebilirim. Fiyatının düşük olmasının nedeni orta seviye olması ve sadece birkaç korumasının ve +80 sertifikasının olmaması. 400W'a kadar yüke soktum bana mısın demedi. 12v kanalından 38a veriyor yani Max420W ediyor. Eğer bütceniz kısıtlıysa başka çareniz yok diyebilirim.
Hem güvenilir hem de daha ucuz.
Yani 1000 liraya bundan daha iyi bir PSU almanız imkansız, 2 sene kullanmıştım o zamanlar 220 liraya almıştım ucuz diye yüzümü kara çıkartmadı şu an hala çalışıyor bir arkadaşta.

Son düzenleme:

650 watt ve 750 watt olan ikisi de iş görüceklerdir. 3070 Ti veya 4070 Ti olan bir sisteme geçmem diyorsanız 650 watt olanı alın geçin derim benim önerdiğim. Upgrade etseniz bile sistemi uzun süre götürücektir.

12V kanalından verdiği güç 456W olarak gözüküyor da neden en fazla 420W dediniz onu anlamadım hocam.

Şu anki kullandığım GPU'yu en az 4-5 sene değiştirmeyeceğim gibi gözüküyor hocam hem 53W güç harcıyor hem de AAA oyunlar oynamıyorum. Şu an bir darboğaz söz konusu ve bunu ortadan kaldırmak için Anakartımın desteklediği en güçlü işlemci olan i7-7700k'yı almayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz üst seviye sistemlere geçmeyi düşünmüyorum açıkçası. Bu almayı düşündüğüm PSU işimi görür mü sıkıntı çıkartır mı benim için önemli olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…