RX 6400 testlerdeki FPS'yi vermiyor

İşletim sistemi
Windows 10

Berk Chelik

Hectopat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
SanDisk SSD Plus 480 GB
Ekran kartı
RX 6400
Anakart
B460M-A PRO
İşlemci
i3 10100f
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada görüldüğü üzere FH5'te yüksek grafikte 60-70 FPS alıyor, ben bu ayarı seçtiğimde daha oyunun başında VRAM aşıldığı için 25 FPS ile başlıyor. Kart aynı olmasına rağmen böyle bir şey nasıl oluyor da adamın videosunda kayıt aldığı halde VRAM 3700'lerde dolaşıyor?

Testte i7 13700 de var mesela. Onun da etkisi çok.

Yeni fark ettim her oyun için farklı işlemci var neredeyse. FH5 zaten 8 GB VRAM'de de aynı uyarıyı veriyor.

Hocam biliyorum lakin bende oyunun başında VRAM aşıldığı için FPS bayağı düşüyor yoksa bende 50 FPS falan alırım. Adamda neden VRAM kullanımı aşılmıyor? bilmediğim bir özellik falan mı var.

Yeni fark ettim her oyun için farklı işlemci var neredeyse. FH5 zaten 8 GB VRAM'de de aynı uyarıyı veriyor.
FH5 de kullandığı işlemci i5 10400f bu farkdan dolayı neredeyse 40 FPS fark yiyeceğimi sanmıyorum çok saçma bir şey.

Hocam biliyorum lakin bende oyunun başında VRAM aşıldığı için FPS bayağı düşüyor yoksa bende 50 FPS falan alırım. Adamda neden VRAM kullanımı aşılmıyor? Bilmediğim bir özellik falan mı var.

FH5 de kullandığı işlemci i5 10400F bu farkdan dolayı neredeyse 40 FPS fark yiyeceğimi sanmıyorum çok saçma bir şey.

Hocam Sam özelliğini aktif edin BIOS ve AMD Adrenalin uygulamasından bu sistemin ve oyunların tüm VRAM boyutuna erişime izin veriyor yani normalde 200 MB civarı sınırlı tabii bu özellik mevcutsa işlemci de fark yaratabilir performansta siz kendi sisteminizle aynı olan incellemeleri göz önünde bulundurarak karşılaştirma yapın

1701272633824.png

Şuan orta-düşük ayarlarda oynuyorum yumuşatma kapalı ve texture quality düşükte, ona rağmen oyun aşırı VRAM ve RAM kullanıyor oyun sürekli takılıyor ve donuyor oynayamıyorum yardımınız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı