RX 6400 vs RX 570

Bütçe
İkinci el 1500 sıfır 2700
RX 6400 sizde de anlık donmalar ve kasmalar yapıyor mu? Grafik düşürdükçe azalıyor ama bazen kasıyor. Yabancı foruma sordum PCIe 3.0 x4 pin yüzünden CPU darboğaz yapıyor diyordu.

RX 6400 sizde de anlık donmalar yapıyor mu? Grafik düşürdükçe azalıyor ama bazen kasıyor. Yabancı foruma sordum PCI-e 3.0 X4 pin yüzünden CPU darboğaz yapıyor diyordu.

Hocam o donmalar VRAM düşüklüğündendir.

Hocam o donmalar VRAM düşüklüğündendir.
Hocam 4 GB Vram sınırını GoW üzerinden hesapladım, orijinal ayarlarda geçmiyordu yani yaklaşmıyordu bile ama bazı sahneler falan bildiğiniz kasa kasa ilerliyordu. Bannerlord'da da ultrada sık, yüksekte eh olarak arada yapıyordu ve en düşükte bile performans testinde birkaç kez yaptı. Ben de emin olamadım o yüzden. Aklımda kalan bir soru da RX570'in ömrünün az olması ve aynı sorunu onun yapıp yapmayacağı, pazartesi testlerini yapacağım.

RX 6400 sizde de anlık donmalar ve kasmalar yapıyor mu? Grafik düşürdükçe azalıyor ama bazen kasıyor. Yabancı foruma sordum PCIe 3.0 x4 pin yüzünden CPU darboğaz yapıyor diyordu.
Çok ağır oyunlar oynamıyorum. Oynadıklarımda da sorun yaşamadım. Forza Horizon 5'te 1080p orta ayarlarda 70-80 arası alıyordum mesela. Bazı oyunlarda farkedebilir ama tabi veriyolunun darlığı.

Hocam o bütçeye 1660S'e kadar yolu var aslında ama.

Çok ağır oyunlar oynamıyorum. Oynadıklarımda da sorun yaşamadım. Forza Horizon 5'te 1080p orta ayarlarda 70-80 arası alıyordum mesela. Bazı oyunlarda farkedebilir ama tabi veriyolunun darlığı.
Anladım, sanırım beklenti ve bütçe olayı olmuş biraz. APU'dan geçince bayağı fark olur diye düşündüm ama APU'da 768p kullanıyordum, bunda 1080p onu atladım.
Hocam o bütçeye 1660S'e kadar yolu var aslında ama.
Hocam ikinci elde 1500'ü geçmek istemiyorum, gidip görecek imkan da çok yok. Deprem olunca kendi evimde de değilim şimdi, 2 yıl sonra da iş başlayacak vs. biraz eğleneyim diye almıştım RX6400'ü ama donunca vs. RX 570 alayım dedim, o da kargolandı. Ona göre işte birini geri yollayacağım. Çok fazla sorun olursa (Gtx1660S alsam psu da gerek/CPU darboğazı gibi) 2 ay ertelemek gerekecek, buradaki en büyük eğlence de bilgisayarım. O açıdan kaç gündür ne yapsam diye düşünüyorum.
Özet geçersem; başka kartlara bakma imkanım görünürde yok, RX6400'ün iade süresi bitmek üzere.

2. El ucuza bulursan 5500XT alabilirsin. İlk çıktığında 1650 Super ile başa baş giderken şu an sürücü güncellemeleri ile 1660 süper gibi kartların hemen ensesinde.

İfadeler: Vio
570 daha performanslı fakat 6400 daha güncel.570 miningsiz temiz bulmak cidden zor.Seçim size kalmış.Cok bir performans farklı yok.

570 daha performanslı fakat 6400 daha güncel.570 miningsiz temiz bulmak cidden zor.Seçim size kalmış.Cok bir performans farklı yok.
O zaman anladığım kadarıyla PSU yetecek mi yetmeyecek mi derdine girmeden RX6400 ile devam etmek mantıklı. Performans %30 civarı fark eder mi diye düşünüyordum, anladığım kadarıyla etmiyor.

2. El ucuza bulursan 5500XT alabilirsin. İlk çıktığında 1650 Super ile başa baş giderken şu an sürücü güncellemeleri ile 1660 süper gibi kartların hemen ensesinde.
En baştan RX570 yerine düşünsem olurdu ama iki kart ile uğraştım, böyle kalsın şimdilik.

RX570 elime gelince ikisinin Unigine Heaven sonuçlarını unutmazsam atacağım. Fark belirgin mi değil mi hem anlarız, ileride bakacak arkadaşlara da yardımcı olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…