RX 6500 ve i5 10400F sistem oyunlarda kaç FPS verir?

SoulLord1967

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller. Yakında yeni bir PC alıyorum. Sistem;
  • RX6500 4 GB
  • B560-M Pro 4.0
  • 8x2 RAM
  • Intel i5 10400F
  • 650W PSU
  • 1TB HDD
İncelediğim ve araştırdığım kadarıyla sistem çok iyi ve güçlü. Fakat sorun benim AMD GPU'larına karşı olan ön yargım. Önceden çok AMD GPU kullandım ve her birinde sorun yaşadım ondan dolayı biraz ön yargım var. Birkaç benchmark test videolarını araştırdım video kayıtlarından dolayı oyunlarda 5-10 FPS fark eder diye tahmin ediyorum. RDR2, Forza 4, GoW, CP77 gibi büyük oyunlarda kaç FPS alırım? 1080p çözünürlük ile vereceği en iyi değerdeki ayarlar ne olur? Low'a almam gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

SSD lazım ve bütçeniz nedir? Belki daha iyi bir sistem öneririz.

O ekran kartı iyi olmaz. Günümüz için güçsüz ve 4 GB yani düşük belleğe sahip. Onun yerine RX 6600 almaya çalış. 6500 XT ile evet bazı oyunlarda Low veya Medium ayara alman gerekebilir. Sebebi VRAM yetmezliğinden oluşan FPS düşüşü.

Grafiğe çok takmam. Baktığım kadarıyla güçlü oyunları yeterli fps lerde (40-50) çalıştırıyor. Low ayarlarda Vanguard bile açıyormuş (doğru mu bilmem, videolarda gördüm) RTX alma gibi bir imkanım da şu an yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman RX 6500 XT dışında seçenek kalmıyor. PCIe 4.0 anakartla beraber sorunsuz kullanabilirsin. Oyununa göre grafik ayarı yaparak uzun süre kullanabilirsin.

Evet biliyorum, fakat böyle videolara pek güvenmiyorum. Sistem farklılığı oluyor, farklı parça takıyorlar. Çoğu prim için. Ondan dolayı burada başlık açtım.
O zaman RX 6500 XT dışında seçenek kalmıyor. PCIe 4.0 anakartla beraber sorunsuz kullanabilirsin. Oyununa göre grafik ayarı yaparak uzun süre kullanabilirsin.
PCIe 4.0 Anakart. Piyasada ki tüm oyunları açar değil mi? Low grafik bile olsa?

Bütçe 15K ise bu sistem alınmaz. O fiyata RTX 3060 ve RX 6600XT toplamak mümkündür.

Bütçe 15K ise bu sistem alınmaz. O fiyata RTX 3060 ve RX 6600XT toplamak mümkündür.
Ben de onu anlatmaya çalıştım. 6500 XT alma dedim. Bu şekilde sistemler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…