RX 6500 XT 4 GB sistemde Resident Evil 4 Remake FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 11

alperenht

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB HP RAM 1x16
SSD veya HDD modeli
Kioxia 480 GB SSD
Ekran kartı
XFX RX 6500 XT 4 GB
Anakart
ASUS B450M DRAGON
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600
Ayarlar medium-high bazıları Low olmak üzere 4 GB VRAM'i geçmeyecek şekilde ayarladım. Çok rahat 70 FPS alıyorum ama bir anda düşüyor 10 20'lere bir 10 saniye falan duruyor öyle sonra düzeliyor geri 60 70 FPS'lere çıkıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Artık 4 GB ekran kartları bile yeni çıkan AAA oyunların renderlarına yetmiyor maalesef.

Artık 4 GB ekran kartları bile yeni çıkan AAA oyunların renderlarına yetmiyor maalesef.

YouTube testlerinde benim kartla ve GTX 1650 gibi modellerle çok rahat oynuyor insanlar.

6500 XT'nin veri yolu ve VRAM miktarı 3.0 karşısında çok zorlanıyor. Oyun içi ayarlarına da bak, eğer o denge kaçarsa veri yolu darboğazına girip düşüşlere sebep olabilir.

Oyunda da garip bir şekilde 3.1 VRAM'im var olarak gösteriyor. Oyundayken bir 3700 3800 MB gibi VRAM kullanıyor acaba oyun 3.1 gördüğü için mi oluyor nasıl düzeltebilirim onu?

Oyunda da garip bir şekilde 3.1 VRAM'im var olarak gösteriyor. Oyundayken bir 3700 3800 MB gibi VRAM kullanıyor acaba oyun 3.1 gördüğü için mi oluyor nasıl düzeltebilirim onu?

Arka planda açık bir uygulama, tarayıcı vb. var mı? Onlar da VRAM tüketiyor olabilir oyun esnasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…