RX 6500 XT çıkış fiyatı ne olur?

Modernize edilmiş RX580 sanıyordum ama oyun performansı olarak RX580'den bile düşük performansı olduğu söyleniyor, zaten budget veya giriş seviyesi olsa bile, 64 Bit olupta şimdiye kadar iyi olan kart görmedim. O yüzden nette yazan özellikleri doğruysa bence öyle burada söylendiği gibi yüksek paralara satılacağını sanmıyorum. Satılsa bile tercih edilecek bir yanı da yok oyuncular açısından. AMD kartı kırpayım derken hepten kuşa çevirmiş. Bunun yerine RX 560 veya 1650 almak daha mantıklı olur.

O halde 100 dolar vergiler desek 100 dolar da satıcıların kârı desek kart 5.500 TL'ye falan geliyor. 100 dolar kâr koyarlar mı?

O halde 100 dolar vergiler desek 100 dolar da satıcıların kârı desek kart 5.500 TL'ye falan geliyor. 100 dolar kâr koyarlar mı?
Genel duyduğum %40 denir hep, ne kadar doğru tartışılır. 200 dolar kart, 40 dolar vergisi desen 96 dolar da kar oluyor düz hesapla 350 dolar de. Ona da düz hesap 4500 diyebilirsin ancak işte sıkıntı şu, "kıtlık var abey dolar uçtuu" bahanesiyle o kart bize gelene kadar aradaki aracılar o kadar çok para gömüyor ki bu sefer 200 dolarlık kart 400 dolarmış gibi fiyata sahip oluyor. Dolar 10 kuruş artıyor, adamlar %10 zam yapıyor. Dolar 10 kuruş düşüyor, adamlar %10 zam daha yapıyor .

RX 6600 ve 6600 XT şu anki fiyatları 9 ila 12 bin arasında fiyat konusunda yanlışım varsa düzeltin ama RX 6500 XT fiyatı 7 ila 8 bin olur diyorum RX 6400 ise 6 ila 7 arasında satışa sunabilirler tabii ki döviz kurunu göz önünde bulundurmak lazım.

Kar işi düşündüğün gibi işlemiyor dostum. Mesela örnek verecek olursam Amazon üzerinden MSI Gaming Force RTX 3060 alırsan sana vergileriyle birlikte 1200 dolara mal olur, dolar kurunu 13.5 olarak hesaplarsak 16200 lira eder, bu kartın şuan sıfırı ise sitelerde 16k. Yani senin sandığın gibi fiyatın üzerine kar koyup şişirmiyolar. Bu kartları satanlar topluca aldıkları ve ithalatçı sıfatıyla aldıkları için muhtemelen hem ürünün ham fiyatını hemde vergileri bizden daha uyguna getiriyorlar ve bu şekilde kar ediyorlar.

İşin bu kısımları bizi ilgilendirmiyor, dediğim gibi eğer bu kart gerçekten 200 dolar olacaksa şuandaki dolar kuruna göre ülkedeki satışı da en fazla 4000-4500 tl arasında olacaktır.

Olaya çok uzaksın arkadaşım sen ya

"GPU cards crisis" diye aratıver sana zahmet Google'a

Olaya çok uzaksın arkadaşım sen ya

"GPU cards crisis" diye aratıver sana zahmet Google'a
Asıl olaya uzak olan sensin güzel kardeşim. Olaya yaklaşmak için önce okuduğunu anlamayla işe başla. Bak ne diyorum "KARTIN FİYATI 200 DOLAR OLURSA". Kriz kartların fiyatını şişiriyor ama biz kart söylendiği gibi "200 DOLAR OLURSA" üzerinden hesap yapıyoruz. Bu yaptığımız hesaplama işin mantığını anlamak için. Kart 200 dolar olarak çıkar, tükenince 500 dolara çıkar, sende hesaplarken 200 yerine 500 dolar baz alır hesaplarsın.

Bilmişlik taslamadan önce okuduğunu anlamayı başarabilirsen emin ol daha gerçekçi olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…