Çözüldü RX 6500 XT fanı dönmemeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hjust

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, şöyle: kasanın altına bakmak için kasayı kenara çektim. Hızlı çekmiş olacağım ki ekranda görüntü gitti. Ardından HDMI çıkar-tak falan yaptım, baktım iş yapmıyor. Sonra kapadım, ekran kartını çıkardım. Elime alınca fark ettim ki oldukça ısınmış. Sonra işte ekran kartını geri taktım, görüntü geldi; monitör 1 Hz, AMD Software’a giremiyorum. Afterburner’da ekran kartı görünmüyor. Üstüne, fanlar da dönmüyor. Ekran kartı Aygıt Yöneticisi'nde sorunlu ve driver’ların olmadığı gözüküyor.

Çözüm
PC kapatıp ekran kartını tamamen kasadan sökün ve yeniden tam PCI-e yuvasına oturacağından emin olarak takın. Güç kaynağından gelen kabloları tam oturtun ve PC'yi yeniden açın. Eğer düzeldiyse kullanmaya devam edin düzelmediyse ekran kartını DDU indirip sürücüyü silin ve en güncel sürücüyü tekrar yükleyin. En sonunda sonuçları bildirin.
PC kapatıp ekran kartını tamamen kasadan sökün ve yeniden tam PCI-e yuvasına oturacağından emin olarak takın. Güç kaynağından gelen kabloları tam oturtun ve PC'yi yeniden açın. Eğer düzeldiyse kullanmaya devam edin düzelmediyse ekran kartını DDU indirip sürücüyü silin ve en güncel sürücüyü tekrar yükleyin. En sonunda sonuçları bildirin.

Çözüm
PCI-e de temassız oluşmuş neden anlamadım ama sol tarafı 2 kez de taktığımda dışta kalmış. Onu oturtunca düzeldi şu anlık eski haline geri döndü.

Yerinden çıkmış olabileceğini düşünerek yukarıda yazdım. Çözülmesine sevindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı