RX 6500 XT için sistem kurma

ufukupcu

Femtopat
Daha fazla  

RX 6500 XT aldım buna uygun bir sistem kurmak istiyorum.​

Elimdekiler sanki uyumlu değil gibi çok da anlamıyorum.

Elimdekiler şöyle.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
Anakart: ASUS Prime B450M-A II.
RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17.
Kasa: MSI MAG Forge 100R ARGB.
SSD: WD Blue SN550 500GB 1750-2400MB/s M.2 SSD
Güç: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.

Uyumlu fakat PCI-e 3.0'da kullanılacağını için performans düşük olur. Bütçe nedir? Ayrıca bir 8GB RAM daha al.
Screenshot_3~2.png

6500XT'nin tam performansını alabilmek için anakartınızı PCI-E 4.0 destekli bir model ile değiştirmeniz yeterli olacaktır diğer parçalarda bir uyumsuzluk yok. Yine de sistemi nasıl daha güçlü kılarım derseniz RAM'leri 2x8 yapabilirsiniz.

6500XT'nin tam performansını alabilmek için anakartınızı PCI-E 4.0 destekli bir model ile değiştirmeniz yeterli olacaktır diğer parçalarda bir uyumsuzluk yok. Yine de sistemi nasıl daha güçlü kılarım derseniz RAM'leri 2x8 yapabilirsiniz.
İşlemcisi de desteklemiyor. Hem anakart hem işlemci değiştirmesi gerekir.

Parçalarınız uyumlu ama anakartınızda PCI 4.0 olmadığı için ekran kartının tam performansını alamazsınız.

Eğer anakartınızı 4.0 destekli olan bir anakartla değiştirmek isterseniz size bunu önerebilirim:

Bir tane daha RAM aklımda onu alacam uygun zamanda
Anakart 4.0 için yükseltilebilir onu okumuştum
ama işlemci konusunu hiç bilmiyorum
idare ederse diyorsanız böyle devam ekran kartını zar zor kartla aldım çünkü

Parçalarınız uyumlu ama anakartınızda PCI 4.0 olmadığı için ekran kartının tam performansını alamazsınız.

Eğer anakartınızı 4.0 destekli olan bir anakartla değiştirmek isterseniz size bunu önerebilirim:
A520 çöpüne 1400TL fiyat çekilmesine mi yanayım yoksa aynı paraya şunun gibi bir anakartın bulunmasına mı?
Vatan'ın arada yaptığı güzel indirimler dışında kazık bir yer olduğunu biliyorsundur umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı