RX 6500 XT ile RX 6600 XT arasında neden 2 kat performans farkı var?

İSOPRO

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Kendime yeni ekran kartı aldım, sonra şehir dışına çıkmam gerekti çıktım. Pişman oldum ekran kartımı iade edecektim kutu yok. Ekran kartını alalı 3 hafta oldu bu ekran kartı elimde kaldı, satsan satılmaz, olacak iş değil. Bu ekran kartının donanımı bana iyi gibi geldi. RX 6600 XT ile arasında %25-40 performans farkı olması gerekirken en az 2 kat fark var ama nasıl? RTX açınca 950 FPS verdiği eski bir oyunda FPS 20'ye düştü. Bu ışın izleme birimleri ne işe yarıyor?
Ben bu sorunu çözemedim. Çözümü var olabilir mi sizce?

Herkese iyi günler. Kendime yeni ekran kartı aldım, sonra şehir dışına çıkmam gerekti çıktım. Pişman oldum ekran kartımı iade edecektim kutu yok. Ekran kartını alalı 3 hafta oldu bu ekran kartı elimde kaldı, satsan satılmaz, olacak iş değil. Bu ekran kartının donanımı bana iyi gibi geldi. RX 6600 XT ile arasında %25-40 performans farkı olması gerekirken en az 2 kat fark var ama nasıl? RTX açınca 950 FPS verdiği eski bir oyunda FPS 20'ye düştü. Bu ışın izleme birimleri ne işe yarıyor?
Ben bu sorunu çözemedim. Çözümü var olabilir mi sizce?
AMD'nin ışın izleme konusunda pek iyi olduğu söylenemez çözümü ise gelecekte çıkan yeni AMD ekran kartlarını beklemek ama ben yinede RTX konusunda NVİDİA kadar olamayacağını düşünüyorum.Onun dışında saf performansta AMD'nin üstünlüğü ortada.

AMD'nin ışın izleme konusunda pek iyi olduğu söylenemez çözümü ise gelecekte çıkan yeni AMD ekran kartlarını beklemek ama ben yine de RTX konusunda NVIDIA kadar olamayacağını düşünüyorum. Onun dışında saf performansta AMD'nin üstünlüğü ortada.

NVIDIA AMD'den daha iyi olduğunu az çok biliyordum bütçem buna yetti aklıma geç geldi taksit ile RX 6600 XT alacağım sonra iş işten geçti iade edemiyorum XT 6500 XT'nin performans çözümü yok galiba.

NVIDIA AMD'den daha iyi olduğunu az çok biliyordum bütçem buna yetti aklıma geç geldi taksit ile RX 6600 XT alacağım sonra iş işten geçti iade edemiyorum XT 6500 XT'nin performans çözümü yok galiba.
Hocam NVİDİA RTX konusunda AMD'den iyi fakat RX 6700 XT'nin NVİDİA'da karşılığı olan RTX 3070'ten saf performansta daha fazla FPS verdiğini testleri izleyerek görebilirsiniz. NVİDİA ekran kartları cidden gereğinden fazla pahalı ben de bu ay sonu AMD ekran kartlı bir sistem alıp önümüzde ki yaza doğru ekran kartını satmayı ve RTX 3000 serisinden bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum. RTX 4000 serisi ile zaten ucuzlamalar başlar.

Hocam bu optimizasyon sürücü geliştirmesi ile düzeltilebilir mi?
Sürücü güncellemesi ile çekirdek ekleyemeyecekleri için bu olabilecek bir şey değil maalesef.

Hocam NVIDIA RTX konusunda AMD'den iyi fakat RX 6700 XT'nin NVIDIA'da karşılığı olan RTX 3070'ten saf performansta daha fazla FPS verdiğini testleri izleyerek görebilirsiniz. NVIDIA ekran kartları cidden gereğinden fazla pahalı ben de bu ay sonu AMD ekran kartlı bir sistem alıp önümüzde ki yaza doğru ekran kartını satmayı ve RTX 3000 serisinden bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum. RTX 4000 serisi ile zaten ucuzlamalar başlar.

Sürücü güncellemesi ile çekirdek ekleyemeyecekleri için bu olabilecek bir şey değil maalesef.

Anladım hocam teşekkürler bu 4000 TL'lik ekran kartının üretim amacında rakibi RTX 3050 ama bu ekran kartı anca 1650'yi bir adım geçebiliyor hata bende bu ekran kartından üretim amacı kadar bir hizmet bekledim ama hizmeti alamadım ve RX 6600 XT ile bu kadar çok FPS farkının nedeni ise VRAM bence ben VRAM için SSD diskimden birkaç GB ayırdım böyle kullanıyorum başka çare yok en azından NVIDIA'nın 1650sine para vermektense buna veririm daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı