RX 6500 XT NVIDIA üzerinde neye denk?

Daha fazla  
Arkadaşlar RX 6500 XT model ekran kartı NVIDIA RTX, GTX serisinden hangi ekran kartına denk? Denkleri arasından ekonomik nedenlerden dolayı tercih edilmesi uygun mudur?

Bu devirde alınır mı peki?
2. elden ucuz bulunursa tabi ki alınır, en nihayetinde bellek taşması olmadığı durumlarda rx 580 den daha yüksek performans verebiliyor. Sıfır alınacaksa ben aldım ve pişman oldum belleği çok taşıyor 1080P de. Yüksek grafikli oyun oynatamaz ne yazık ki. Saf kas gücü, veri yolu, bant genişliği ve en kötüsü düşük belleği sebebi ile yüksek grafik ultra ayarları açamaz.

Maalesef bu soruyu ekran kartını aldıktan sonra yazdım, ancak RDR2 orta-yüksek karışık ayarlarda 70 FPS oynayabiliyorum. Az önce karşıma AMD'nin yeni bir yazılımla FPS'e %50'nin üstünde bir artış yapabildiğini duydum, bu soruyu sorma amacım da o yani bu yazılım RX 6500 XT de çalışır mı? Bahsedilen artış gerçekleşir mi? Bunları sormak istiyorum.
Not: Bahsi geçen yazılımın adı AFMF'ymiş.

Eğer FSR FG açmak istiyorsan bellek muhtemelen taşacak ve FSR FG de eğer büyük taşma var ise tabii ki de görüntüyü bozacak ve FPS'yi yarı yarıya düşürecektir. Benim elimde bir 3060 var bir kere belleği büyük oranda taşırdım(6 GB belleğim var ve 9GB bellek kaplayan bir grafikli sahne açtım) yüksek çözünürlükte ve FSR FG açtığım zaman görüntü alt üst oldu FPS yerle bir oldu. Ve en kötüsü bu taşma fazla olduğu zamanlarda(en az 3GB taşma) oynadığım Cyberpunk oyunumda çökebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…