RX 6500 XT overclock önerisi

Yer
Ankara
Daha fazla  
XFX modeline sahibim. Kartın sıcaklık değerleri düşük olduğu için ve uzay sistem kullandığım için overclock yapmak istiyorum. Bu kart ile uğraşmış birisi varsa ne önerirsiniz? Radeon'un ayarlarından VRAM mi, yoksa GPU mu hız aşırtılmalı? Sanırım birisi daha etkili oluyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları veya işlemciler için hazır olarak ayar önermek tamamen saçmalık. Çünkü her çipin, veya her kopyanın silikonu eşit kalitede olmuyor. Bu yüzden kendiniz bulmalısınız.
Bunun için ise Radeon Software'den ziyade MSI Afterburner kullanmanızı tavsiye ederim. Çekirdek ve bellek frekansını yavaş yavaş, örnek olarak 20'şer 20'şer arttırıp her arttırmada kısa bir süre stres testine sokarak ilerleyin. Zaten, stabilitesini yitirdiği zaman stres testi yazılımı kapanacaktır.
Ek olarak, GPU frekansı daha büyük önem arz ediyor. Tabii ki belleklerin de hızını arttıracaksınız.

Kendi uygulamasından o.c yaptığım zaman Core clock 2739 MHz'den 2821 MHz'ye çıkıyor bende 2975'e kadar çıkarabiliyorum. Radeon yaptığında Memory clock 2400'e çıkıyor zaten en fazla oraya kadar çıkıyor. MSI ufterburner'dan ikisini de fullediğim zaman bu değerlere çıkardı 1 dakikalık stres testinde 70 dereceye fırlayıp 54 dereceye düştü ve sabit kaldı. Sanırım bu şekilde kullanacağım.

1649199924475.png

Kendi uygulamasından o.c yaptığım zaman Core clock 2739 MHz'den 2821 MHz'ye çıkıyor bende 2975'e kadar çıkarabiliyorum. Radeon yaptığında Memory clock 2400'e çıkıyor zaten en fazla oraya kadar çıkıyor. MSI ufterburner'dan ikisini de fullediğim zaman bu değerlere çıkardı 1 dakikalık stres testinde 70 dereceye fırlayıp 54 dereceye düştü ve sabit kaldı. Sanırım bu şekilde kullanacağım.

Eki Görüntüle 1351362

Hocam voltaj arttırdınız mı.

Eki Görüntüle 1351362
Şahsen ben olsam radeon ayarlarından oc yapmazdım.Düzgün yapılmaz ise Wattmann veriyor.
Bu arada ekran kartınız boşta kaç derece ?

Şahsen ben olsam radeon ayarlarından oc yapmazdım.Düzgün yapılmaz ise Wattmann veriyor.

Bu arada ekran kartınız boşta kaç derece ?
Yaptıktan sonra fazla uğraşmadım açıkçası performans arttı mı emin değilim o.c lu hali ile 50 derece uzay sistem fanlar çalışmıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı