RX 6500 XT overclock sonrası benchmark sonucu nasıl?

rohatzzbabo

Centipat
Daha fazla  
RX 6500 XT XFX modeli kartımın GPU clock hızını 2975, bellek hızınıda 2400 yani her ikside full ayarlarda AMD Software da stress testini 70 derecenin üstüne cıkmayarak tamamladı. Herhalde GPU'nun silikonları cok saglam denk geldi ne bileyim. Fakat dikkatimi çeken şey FurMark benchmark sonucunda glock hızı 2400 civarı gösteriyor ama ben AMD'den 2950'ye çektim. Siz ne düşünüyosunuz? FurMark2 Score

RX 6500 XT XFX modeli kartımın GPU clock hızını 2975, bellek hızınıda 2400 yani her ikside full ayarlarda AMD Software da stress testini 70 derecenin üstüne cıkmayarak tamamladı. Herhalde GPU'nun silikonları cok saglam denk geldi ne bileyim. Fakat dikkatimi çeken şey FurMark benchmark sonucunda glock hızı 2400 civarı gösteriyor ama ben AMD'den 2950'ye çektim. Siz ne düşünüyosunuz. FurMark2 Score

FurMark2 Score bir tane daha yaptım.

RX 6500 XT XFX modeli kartımın GPU clock hızını 2975, bellek hızınıda 2400 yani her ikside full ayarlarda AMD Software da stress testini 70 derecenin üstüne cıkmayarak tamamladı. Herhalde GPU'nun silikonları cok saglam denk geldi ne bileyim. Fakat dikkatimi çeken şey FurMark benchmark sonucunda glock hızı 2400 civarı gösteriyor ama ben AMD'den 2950'ye çektim. Siz ne düşünüyosunuz. FurMark2 Score

Buradan bakınca benim ekran kartının verdiği FPS 82 gözüküyor ( aşağıda liste var ) ama ben 91 FPS aldım sanırım overclock işe yaramış.

Buradan bakınca benim ekran kartının verdiği FPS 82 gözüküyor ( aşağıda liste var ) ama ben 91 FPS aldım sanırım overclock işe yaramış.

FurMark2 Score her seferinde puan yükseliyor. D.

Son düzenleyen: Moderatör:
FurMark'un gösterdiği 2400 MHz gerçek zamanlı, stabil çalışma frekansı olabilir.

AMD Software'da ayarladığın 2950 MHz, hedef frekans veya maksimum sınırdır ama kart bunu test sırasında tam olarak kullanmayabilir.

Bu normal bir durum ve kartın sağlığı için iyi.

FurMark'un gösterdiği 2400 MHz gerçek zamanlı, stabil çalışma frekansı olabilir.

AMD Software'da ayarladığın 2950 MHz, hedef frekans veya maksimum sınırdır ama kart bunu test sırasında tam olarak kullanmayabilir.

Bu normal bir durum ve kartın sağlığı için iyi.

Peki 2950 MHz üstüne çıkabilir miyim? Bir de FurMark sonucu nasıl OC olmuş mu?

Çıkabilirsiniz ve güzel bir OC seviyesi, ama anlık kullanılmayabilir.

Nasıl çıkacağım peki çünkü AMD ve Afterburner'da 2950'nin üzerine çıkmıyor.

Hocam şöyle söyleyeyim RX 6500 XT kartlarda 2950 MHz genellikle kartın varsayılan ya da yazılım izin verdiği maksimum hızdır. Daha üst hızlara çıkmak zor olabilir ve kart kendini korur. O yüzden bunu yapmanız biraz zor olabilir ama yine de size bir program önereyim OverdriveNTool bunu indirin deneyin olmazsa BIOS modlaması yapabilirsiniz.

Hocam şöyle söyleyeyim RX 6500 XT kartlarda 2950 MHz genellikle kartın varsayılan ya da yazılım izin verdiği maksimum hızdır. Daha üst hızlara çıkmak zor olabilir ve kart kendini korur. O yüzden bunu yapmanız biraz zor olabilir ama yine de size bir program önereyim overdriventool bunu indirin deneyin olmazsa BIOS modlaması yapabilirsiniz.

FurMark2 Score onedrivetool la minimum clock değerini de yükselttim ve score 60 arttı 5545 score aldım önceki 5490.

1754381893048.png

En son böyle kalmasına karar verdim nasıl olmus.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı